logo

Yüksek Hızlı Tren İstanbul’da

Yüksek Hızlı Tren İstanbul’da

Yüksek Hızlı Tren İstanbul’da

yht acılıs duasi

Ankara ile İstanbul arasını 3,5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren törenle hizmete girdi. YHT, Ankara-İstanbul arasındaki yolculuğu önce 3.5 ardından da 3 saate indirecek. Yılda 7.5 milyon yolcu taşınması hedefleniyor.

Yüksek hızlı trenin açılış kurdelesi, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın ettiği duanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

yht recep tayyip erdogan rte-ist-yht-002__large

Eskişehir ve Pendik Garında düzenlenen Törene, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yüklenici firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

yuksek hızlı tren

Ankara ve İstanbul’u birbirine bağlayan Yüksek hızlı Tren hattı açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Ecdadımıza sözümüz vardı, Sultan Abdülmecid’e sözümüz vardı. Sultan Abdülhamid’e sözümüz vardı ve onlara verilen sözü biz gerçekleştirdik Allah’a hamdolsun dedi.

yuksek hızlı tren ankara-istanbul

Ankara-İstanbul arasındaki YHT, 6 vagondan oluşuyor ve 411 yolcu taşıyabiliyor. Hızlı tren fiyatı 70 lira olarak açıklandı. Gidiş-dönüş bileti alanlara, 26 yaşına kadar olan gençlere, öğretmenlere, askerlere, gruplara, 60 yaş üzeri yolculara, sarı basın kartı sahiplerine yüzde 20 indirim yapılacak. 65 yaş üzerindeki yolcular ile 12 yaşa kadar olan çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak. İstiklal madalyası sahipleri, harp malulleri ve gaziler ile engelliler ise ücret ödemeyecek.

Ankara İstanbul Hızlı Tren Hattı için bugüne kadar 5.6 milyar lira harcandı. YHT bu hatta 533 kilometre kat edecek ve saatte 250 kilometreye kadar ulaşan sürat yapabilecek.

yuksek-hizli-tren-duraklari

Gebze-Sapanca kesiminin tamamlanmasıyla bu süre 3 saate inecek. Bu hatta, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunuyor. Daha sonra hat İstanbul Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak ve günlük karşılıklı 16 sefer düzenlenecek.

hızlı tren istanbul

Yapılan yatırımlar ile ülkemiz hızlı trenle tanıştı. 13 Mart 2009 tarihinde Ankara-Eskişehir arasında başlayan hızlı tren taşımacılığı 23 Ağustos 2011 günü Konya’ya da ulaştı.  Ülkemizin baştanbaşa hızlı tren hatlarıyla örmek için ise gerek proje gerekse yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Hedef 2023 yılında 10.000 km hızlı tren hattı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5023 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.