logo

ZAMAN Eriyor…

ZAMAN Eriyor…

ZAMAN Eriyor…

Rıdvan Kaya

MAKDER (Marmara İlim Fikir ve Kültür Derneği) 28 Şubat 2014 tarihinde Kağıthane Belediyesi Sosyal Tesisleri Beyaz Kafeterya’da gerçekleştirdiği 28 Şubat postmodern darbe ve günümüzde yaşanan 17 Aralık darbe girişiminin perde arkasının konuşulduğu gecede programın ana konuşmacısı Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan KAYA oldu.

Rıdvan Kaya; 28 Şubat döneminde yakın tarihte ülkemizde yaşanmış olan Refah-Yol hükümetine yapılan darbenin milyonlarca mağdurundan sadece biri olduğunu o dönemde insanların Batı Çalışma Grubu (BÇG) ile nasıl fişlendiğini, insanların kamu kurum kuruluşlarından nasıl dışlandığını, üniversitelerde başlayan başörtüsü sorunları ve o dönemde yaşatılan sahte aczimendi tarikatı olayları ile Medya-Asker-Sermaye üçlüsünün ekonomik bir başarı grafiği çizen Refah-Yol hükümetinin bir anda Ankara–Sincan da tankların yürütülmesi ile hükümetin nasıl istifaya zorlandığını, o dönemde birçok asker ve devlet memurunun nasıl işten atıldığını, sosyal haklarının nasıl ellerinden alındığını örnekleri ile katılımcılara anlattı.

makder rıdvan kaya makder rıdvan kaya beyaz kafeterya

Rıdvan Kaya, bugünde yaşanan 17 Aralık operasyonu ve Gezi olayları ile bu ülkenin yasal iktidarı Ak Parti hükümetini ve Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ı yeni yöntemler ile sivil irade hiçe sayılarak bir darbe girişiminde bulunulduğunu, hükümetin dik duruşu ve Milli İradenin artık bu tür oyunlara gelmeyeceğini söyledi. Programda birçok katılımcının sorularına cevap veren Rıdvan Kaya, bir soru üzerine gülen hareketinin İslami bir hareket ve cemaat olmadığını, 28 Şubat postmodern darbesinde zaman gazetesinin manşetinde darbenin bir gün öncesi Başbakan Necmettin Erbakan’a ‘’Beceremediniz gidin artık’’ diye manşet atması, Türkiye toplumunu derinden üzmüştü, darbenin yapıldığı gün aynı gazetenin manşetinde ‘’Hayırlı Olsun’’ ifadeleri, ülkemizde yaşayan her Müslüman’ı kemiklerini sızlatırcasına derinden yaralamıştı. Ve 28 Şubat sonrasında bu sahte cemaat üniversitelerde ve devlet dairelerinde yaşanan başörtüsü sorununda tüm İslami hareketlere sırtını çevirmiş ve mensuplarına sahte fetvalar ile üniversiteye ve devlet dairelerine girişlerde başörtülerini açmalarını emretmişti. Ve bu davaların hepsine sırt çevirmişti. Ne hazin ki bugün darbe girişimde bulunmak istediği Ak Parti hükümeti, hem devlet dairelerinde hem de üniversitelerde başörtüsü sorununu çözerken bu paralel yapı kendi yayın organları ile bu hükümeti düşürmeye çalışmış ve zamanı tersine çevirmeye çalışmıştır.

Rıdvan Kaya sözleri şu şekilde bitirdi, Artık bu millet, yakın coğrafyamızda yaşanan Mısır, Suriye gibi ülkelerinde yaşanan oyunları gördükçe ülkesindeki Milli İradeye daha sıkı sahip çıkıyor, doğru ile yanlışı daha iyi kavrıyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1705 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.