logo

Zamansız Çöp Çıkaranlara Ceza

Zamansız Çöp Çıkaranlara Ceza

Zamansız çöp çıkaranlara ceza

çöp ceza tutanagi

Kağıthane Belediyesi’nin, cadde ve sokaklara belirlenen saatlerin dışında çöp koyulmasını önlemek için kurduğu tim, dedektif gibi çalışarak atılmış fatura veya kredi kartı ekstresi gibi belgelerden isim tespit ediyor.

Dedektif Temizlik Timi, çevreyi kirletenlere karşı operasyonlarına devam ediyor.

Ellerinde eldiven, ağızlarında maske bulunan tim görevlileri, apartman ve işyeri önlerine zamanından önce bırakılan çöpleri tek tek inceledi. Çöp torbalarının içindeki kağıt, yazı, elektrik, su veya telefon faturası ve banka ekstresi gibi atıklardan, atanın izi sürüldü. Görevlileri, her ipucunu değerlendirip telefon numarası ve isimlerden çöp sahibinin adresini tespit etti.

Kağıthane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nazmi KUTLU “Kurallara uymayıp çevreyi kirletenlere ceza kesiyoruz. Amacımız, daha temiz ve sağlıklı bir ortam. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.” dedi.

Kağıthane’de çöplerin, belirtilen gün ve saatte, siyah büyük çöp torbalarında, ağzı bağlı şekilde dışarıya koyulması gerekiyor. Herkesin, çöpünü kendi apartmanının ya da işyerinin önüne bırakma mecburiyeti var. Bu kurallara uymayan ev ve işyeri sahiplerine cezai işlem uygulanıyor.

Zamansız çöp çıkaranlara 30 TL ile 182 TL arasında cezai işlem uygulanıyor. Çöp Çıkarma saati:21.00 olup şikayetleriniz için 444 23 00 arayabilirsiniz.

Sürpriz Cezanız Var

çöp cezası

Cezai işlem uygulanan İsmail Dilber’i bulduk. Olayı anlatmasını istedik. Evden çıkıp adıma gelen fatura zarfımı aldım-okudum evin önünde duran karton çöpe atmıştım. Çöpü alıp Sultan Selim Caddesindeki orta refüje götürmüşler. Dedektif Temizlik Tim’ide zarftan ismimi ve adresimi bulup idari yaptırım karar tutanağını evime getirdi. Atılan çöpü ben atmadım, tutanağı imzalamam desem de maalesef haksız yere cezayı yedim. Demek ki bizi sevmeyen biri kapımdaki zarfı alıp çöpe atsa, cezayı biz yiyeceğiz dedi. Ama bundan sonra daha dikkatli olup sağda solda adıma ne kadar zarf varsa toplayıp eve götüreceğim. Yıllardır kapıma çöp bıraktılar, kimse çöp koymasın diye mücadelesini verdim, şimdi başıma gelene bak dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » »
7106 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.