logo

Genç Karateciler 3 Ayda 600 Kitap Okudu

Genç Karateciler 3 Ayda 600 Kitap Okudu

Kağıthane Gençlik ve Spor Kulübü’nün  genç sporcuları “Sporumu Yapıyorum Kitabımı Okuyorum” projesi ile hem spor yapıyor hem de kitap okuma alışkanlığına sahip oluyor…

Kağıthane’de 2017 yılında başlatılan proje, genç sporcuların okuma alışkanlıklarının gelişimine de katkı sağlıyor. Kağıthane Gençlik ve Spor Kulübü’nden 6 – 15 yaş arası 50 karate öğrencisinin katıldığı projeyle bir dönem boyunca öğrencilerin en az 10 kitap okuması hedefiyle yola çıkıldı. Karatecilerin ve velilerin de desteğiyle açılan kütüphaneden istedikleri zaman kitap alıp okuyup iade edebiliyorlar. Sporcular, okudukları kitapları anlama ve anlatma yeteneklerinin de gelişmesi için imtihana tabi tutuluyor. Dönem bitince; sporcular tarafından okunan kitap sayısı, imtihan sonucu ve yaşlarına göre derecelendiriliyor. Minik, Yıldız ve Ümit kategorilerinde dereceye giren sporcular çeşitli ödüllerin sahibi oluyor.

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yüksel Aydoğan, “Spor yapan öğrencilerin başarılarının zayıf olduğu düşünülmektedir. Ben de böyle bir şey olmadığını ispat etmek için bu projeyi başlattım. “Sporumu Yapıyorum Kitabımı Okuyorum” projemize bu sene 50 öğrenci katıldı. Toplam 600 kitap okundu ve 74 bini aşan sayfa sayımız oldu. Geçen yıldan bu projeye katılan öğrencilerimiz ise 100 kitap okudu” dedi.

Aydoğan, “Kulübümüzde uluslararası alanda başarı elde eden ve madalya alan karatecilerimiz var. Öğrencilerimizin sporda elde ettikleri başarılarıyla, eğitimde elde ettikleri başarılarının aynı derecede ilerlemesi için çok uğraşıyoruz. Eğitimde başarılı olmaları sporda başarılı olmalarından kaynaklanmaktadır. Bunu da bu projeyle göstermiş olduk” dedi.

Projemiz “Dalan Karate Spor Kulübü, Çetinel Spor Kulübü, Er-sa Spor Kulübü ve Erdal Özcan Gençlik ve Spor Kulübü” tarafından örnek alınarak uygulamaya konulmuştur. 24 Ekim Çarşamba günü Saat:19.00’da Kağıthane Nikah Salonunda düzenleyeceğimiz törende 5 kulübün öğrencilerine ödülleri verilecektir” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » »
5034 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.