logo

Ücretli Öğretmenlere Ders Ücreti Ödenmelidir

Ücretli Öğretmenlere Ders Ücreti Ödenmelidir

Ücretli Öğretmenlere Ders Ücreti Ödenmelidir

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat YAVUZ, korona virüs salgınından dolayı 30 Nisan‘a kadar okulların tatil edilmesiyle ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin yaşadığı mağduriyet hakkında Hasbahçe Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Peki, Bakanlık ne diyor?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Bilim Kurulunun önerisiyle yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında 30 Nisan’a kadar okulların tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi kararını aldıklarını bildirmesi üzerine ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin durumu merak ediliyordu. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya açıklık getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüsü kapsamında yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında ücretli öğretmeleri ve usta öğreticileri ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, “Ücretli öğretmenlerle ilgili mevcut mevzuat, derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusundadır. Bizim telafi eğitimi olarak hazırlıklarını sürdürdüğümüz bütün eğitim çalışmalarında her türlü senaryoya açığız. Bu süre içinde de derslere ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüyoruz

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat YAVUZ, “Evlerini ücretli öğretmen maaşıyla geçindirmeye çalışan ücretli öğretmenlerin ara tatil dönemi (seminer dönemi) hariç ders ücreti ve sigortaları ödenmelidir. Devlete ve millete ek bir külfet gerektirmemektedir. Okula gitmemeleri çalışmıyor anlamı taşımaz. Yaklaşık 80.000’e yakın ücretli öğretmenimiz var. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerimize ek ders ücreti nasıl ödeniyorsa ücretli öğretmenlere de ders ücretleri ya da asgari ücret ödenmelidir. Nasıl ki emekli aylıklarında iyileştirme yapıldı. Bununla ilgili de mevzuat uygun hale getirilmeli ya da karar alınmalıdır” dedi.

Yavuz, “Ayrıca birçok öğretmenimizden de telefon almaktayız. Maaşımızdan kesilip ücretli öğretmenlerimize verilsin diye tabi bu mümkün değil. Ama fedakârlıkları için hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yavuz, Buna göre ülkede olağan üstü bir durum olduğu, istisnai durumların meydana geldiği bu durum için Milli Eğitim Bakanlığı ve çeşitli kurumlarla görüşmelerimiz devam etmektedir. Şu anda aynı mevzuatların geçerli olduğu söylendi fakat bu durum için çalışmaların devam ettiği vurgulandı. Mevzuatta bilindiği üzere ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin tatil günlerinde ödeme alamayacağı belirtilmektedir ancak ülkede olağanüstü bir durum söz konusu olduğu için Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı hayırlı bir karar alacağına inancımız tamdır” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
2812 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

#

Ücretli Öğretmenlere Ders Ücreti Ödenmelidir” için 1 yorum

  1. […] Ücretli Öğretmenlere Ders Ücreti Ödenmelidir […]