logo

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kağıthane’yi Ziyaret Etti

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kağıthane’yi Ziyaret Etti

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kağıthane’yi Ziyaret Etti

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, İstanbul teşkilatlarına yönelik ziyaretler kapsamında Kağıthane’ye geldi. Lise teşkilatlarıyla buluşan Kılavuz, gençlere nasihatler verdi ve uyarılarda bulundu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’a İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç eşlik etti. Ülkü Ocakları Kağıthane İlçe Başkanı Engin Kayacık ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Olcay Kılavuz, İlçe Ocak başkanı Engin Kayacık’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından gençlere seslendi.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini anlatan Olcay Kılavuz, ülkücüler olarak büyük görevleri olduğunu ifade etti. Özellikle öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olması gerektiğini ifade eden Kılavuz, “Eğitimden başka kurtuluş yolu yok” vurgusu yaptı.

“Vatan olmadan hiçbir şey olmaz” diyen Kılavuz, “Anasız, babasız, kardeşsiz yaşanır ama vatansız yaşanamaz” diyerek Suriye başta olmak üzere Müslüman ve Türk coğrafyasında yaşananlara dikkat çekti.

Kılavuz, “Bunun en bariz örnekleri yanı başımızdaki coğrafyada yaşanıyor. Masum 1 milyon Suriyeli öldürülmüştür. Maalesef acımasızca katledilmiştir. Bu durum aynı şekilde Türkmeneli coğrafyasında da yaşmaktadır. Masum, suçsuz, günahsız yüzbinlerce insanımız, soydaşımız, katledilmektedir, şehit edilmektedir. Tsurmatu’da, Kerkük’te, Telafer’de, Musul’da nice insanımız şehit edildi. Kimyasal silahlarla yok edildi. İşte bu anlayışla vatanımıza sahip çıkmak, hepimizin boynunun borcudur” dedi.

“ŞEHADET ŞERBETİYİ İÇMEYE HAZIRIZ”

Ülkücü Hareket’in binlerce şehidi olduğunu ve bu kahramanların milleti ve vatanı için mücadele ederken şehit edildiğini söyleyen Ülkü Ocakları Genel Başkanı, “Milletimize sahip çıkmak hepimizin asli vazifesidir. Bizler milleti için yaşayan fedakâr insanlarız. Ve bizler, yeri geldiğinde gözümüzü asla daldan budaktan da sakınmayız. Biz Ülkü Ocakları’nın mensupları mazimizi iyi biliyoruz. Dün ağabeylerimiz vatanımız adına şehadet şerbetini içti. Davamızın binlerce şehidi var. Yeri geldiğinde bizler de şehadet şerbetini içmeye hazırız” dedi.

“ÜLKÜCÜ BAŞARILI OLMAK ZORUNDADIR”

Bir ülkücünün girdiği her yarışta ve müsabakada başarılı olması gerektiğinin altını çizen Olcay Kılavuz, şöyle devam etti: “Ülkü Ocağı mensupları, bulunduğu her ortamda, katıldığı her eğitimde başarılı olmak zorundadır. Siz değerli Bozkurtlar ve Asenalar, eğitim hayatınızı derece ile birincilik ile bitirmek zorundasınız. Siz Türk Gençliğinin rol modellerisiniz. Siz Ülkücü Bozkurtlar ve Asenalar olarak, genç kardeşlerimizin önderlerisiniz.”

“DAMARLARINDAKİ ASİL KANI KİRLETME”

Kılavuz, gençlerin uyuşturucu batağına çekilmek istediğini belirterek, bu kapsamda Ülkü Ocakları olarak yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını kaydetti. Seminerler, gösteriler ve farkındalık yaratacak kampanyalar düzenlediklerini dile getiren Kılavuz, “Damarlarındaki asil kanı kirletme diyoruz. Bugün gençliğimiz maalesef etraflıca kuşatılıyor. Uyuşturucu tuzağına düşüyor. Bizim Ülkü Ocakları olarak uyuşturucuyla mücadele konusunda hassas çalışmalarımız var. Eğitim çalışmalarımız var. Bu tuzağa hiçbir gencimizin düşmesine razı gelemeyiz” mesajı verdi.

“ATEŞLER İÇİNDE YANMAYA HAZIRIZ”

“Kızıl Elma ve Turan davası için her türlü bedel ödemeye hazırız” diyen Kılavuz, “Biz inançlı insanlarız. İnancımız her şeyin üstündedir. Hangi badire olursa olsun, hangi engel olursa olsun hepsini atlatıp hedefimize ulaşacağız. O Kızıl Elma dediğimiz, Turan ülküsü dediğimiz hedefimize ulaşmak mecburiyetindeyiz. Sadece Türkiye değil, dünyanın her yerindeki soydaşlarımız, gardaşlarımız bizim kurtuluş olduğumuzu biliyorlar. Soydaşlarımız ve dindaşlarımızın mutluluğunu gördükten sonra her türlü bedel ödemeye hazırız. Ateşler içinde yanmaya hazırız. Bizim mutluluğumuz, soydaşlar ve dindaşlarımızın mutluluğuna bağlı. Sadece kendisi için mutlu olan insanlar değiliz. O yüzden hep beraber sonsuza kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

“ÜLKÜCÜ HAYRANLIK DUYULAN KİŞİ OLMALI”

Konuşmasının son bölümünde Ülkücü’yü tarif eden genel başkan Olcay Kılavuz, şunları söyledi: “Genç arkadaşlarımız okulunda, toplumda, aile içinde, her yerde göz kamaştıran, hayranlık duyulan, gıptayla bakılan, muhabbet edilmek için yolu gözlenen insanlar olacaksınız. Ülkücü budur. Ülkücü, yürekleri, gönülleri hoplatan, samimiyet abidesi, ahlak abidesi, milli ferasete sahip, milli kültüre sahip, milli şuura sahip yiğitlerdir. İman yolcularıdır. Cömert ve kahraman insanlardır. Dolayısıyla değerli kardeşlerim, bir varlık yokluk mücadelesi içerisindeyiz. Ülkücü her ortamda başarılı olmak zorundadır” dedi.

Ülkü Ocakları Kağıthane İlçe Başkanı Engin Kayacık’ın, Olcay Kılavuz Bey’e hediye takdiminden sonra teşekkürlerini iletip başarılarının devamını dileyerek ziyaretlerine son verdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2243 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.