logo

Kağıthaneliler Ramazan Ayını Dolu Dolu Yaşayacak

Kağıthaneliler Ramazan Ayını Dolu Dolu Yaşayacak

Kağıthaneliler Ramazan Ayını Dolu Dolu Yaşayacak

ramazan_kitapcik_16sayfa

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan Şenlikleri bu sene de Hasbahçe’de dolu dolu gerçekleşecek.

Yüzyıllardır farklı kültürlerin buluşma noktası olan Hasbahçe’yi, 11 ayın Sultanı Ramazan’ın manevi rüzgârına hazırlayan Kağıthane Belediyesi, ilçe sakinlerini iftar sofralarıyla ve sahura kadar sürecek kültür sanat etkinlikleriyle buluşturacak.

Ramazan boyunca mahalle iftarları, söyleşiler, imza günleri ve çocuk programlarıyla bereket, huzur, dostluk, paylaşım ve kardeşlik pekişecek, kültürel gelenekler hatırlanacak. 7’den 70’e her yaştan insan coşkuyu yaşayacak.

Ramazan ayında Necmettin Nursaçan, Ömer Döngeloğlu, Senai Demirci, Dursun Ali Erzincanlı, Abdurrahman Dilipak, Nihat Hatipoğlu başta olmak üzere birçok isim etkinliklerde yer alarak, Ramazan’ın maneviyatını, güzelliklerini Kağıthanelilerle paylaşacak. Ayrıca Mehteran Gösterisi, Havai Fişek Gösterisi, Meddah, Karagöz-Hacivat, illüzyon, akrobat, palyaço, animasyon gösterileriyle çocuklar da Ramazanı doya doya yaşayacak.

Hasbahçe ise derneklerinin yöresel ürün ve kıyafetlerini tanıttıkları stantlarla İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelen hemşerileriyle buluşarak hasret giderdikleri mekânlara dönüşecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kağıthane’de eski Ramazanların yaşatılacağının altını çizerek, Ramazan’ı Kağıthane’de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu, Ramazan ayı boyunca birbirinden eğlenceli şovlar ve sürpriz etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Başkan Fazlı Kılıç, herkesi İstanbul’un şehir merkezindeki önemli mesire yerlerinden biri olan Hasbahçe’deki etkinliklere davet etti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1477 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.