logo

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun

15 Temmuz Gecesi Destan Yazıldı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016 gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde başlattığı darbe girişimi Türkiye’nin dört bir yanından halkın meydanlara çıkması ile son buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa dökülen halk, 15 Temmuz gecesi destan yazarken, darbeci askerlerin karşısına cesurca çıkan vatandaşlarımızdan 249’u o gece şehit oldu.

15 Temmuz Destanı

Dünya darbe girişimi karşısında Türk milletinin ayrım gözetmeden bir oluşunu ve tanklara, helikopterlere, F-16’lara karşı kahramanca duruşunu hayretle izledi. Halkın korkusuzca tankların üzerine yürümesi, kamyonla meydanlara insan taşıyan Şerife Bacı, tek başına askerlere meydan okuyan Safiye Abla direnişin önemli sembollerinden oldu. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in cuntanın kaderini değiştiren kahramanlığı zihinlerimize ve tarihimize övgüyle yazıldı.

Birlik habercisi salâlar

Kalkışmanın ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı meydanlara çağırması ve ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın emriyle okutulan salâlar Türk milletinin tek vücut olmasını sağladı. Kıbrıs Savaşı sırasında da, 1730 Patrona Halil İsyanı’nda da halk ezanlarla, salâlarla yaşananlardan haberdar edilmişti. Hatta yakın dönemde, Irak Savaşı’nda da aynı uygulamayı gördük. Salâ ile halk, uykusundan uyandı ve sabaha güvenle çıkacağı bir mücadele sonucunda amacına ulaştı.

Hâkimiyet Allah’ın, Zafer Milletindir!

Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır. – Ali İmran Suresi 54.Ayet

İman varsa imkânda vardır. Zafer inananlarındır. 

Türkiye, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı görülmemiş bir alçaklıkla karşı karşıya geldi. FETÖ’cü askerler kendilerine emanet edilen silahları milletine ve onun seçtiği iktidara çevirdi. Millet ise onlara gereken dersi verdi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Türk milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » »
2366 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.