logo

15 Temmuz’un Bilinmeyen Kahramanı O Geceyi Anlattı

15 Temmuz’un Bilinmeyen Kahramanı O Geceyi Anlattı

15 Temmuz’un Bilinmeyen Kahramanı O Geceyi Anlattı

 

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimini engellemek için canı pahasına sokağa çıkan, silahla yüklenmiş helikoptere kafa tutan o gecenin kahramanlarından Yayha Kemal Mahallesi Gök Mavi Cafe’nin Sahibi Bekir Mutlu, o gece yaşadıklarını Hasbahçe Gazetesi için anlattı…

15 Temmuz İhanet Gecesini Unutmadık, Unutturmayacağız

FÖTÖ’cü hainler 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemize karşı darbe ve işgal girişimi yaptılar. O gece öyle kahramanlıklar ortaya kondu ki, inanmak mümkün değil. Böyle bir iman, böyle bir inanmışlık başka hiçbir millette olmayacak, görülemeyecek bir şey. İşte bu millet Türk Milleti’dir…

O gece ilk haberi TV izlerken bayan spikerin kekeleyerek köprü de olay oluyor, asker köprüyü kapamış deyince ben hemen polis arkadaşımı aradım. Köprüdeki olay nedir dedim. Oda dedi ki abi bir darbe girişimi var hemen buraya gelin dedi. Bende hemen 20 arkadaşıma haber verdim ve silahlarımızı da alıp çıktık. Çünkü ne ile karşılaşacağımız bilmiyorduk. Bu bir darbe girişimi ve vatanıma karşı bir işgal hareketi idi. Milli irade tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı yapılmış bir girişimdi. Bizler hemen Yahya Kemal Mahallesinden yola çıkarak Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Kağıthane Ekipler Amirliği’ne gittik. O gece köprüde şehit olan Mehmet Ali Kılıç beni aradı “amca ben de senle geleyim” dedi. Ben de “silahlı gidiyoruz sen gelme siz köprüye gidin” deyince yüzlerce kişiyle köprüye gittiler. O gece 10 binler köprüye yürüdü. Şehit olmak ona nasip oldu. Mekânı cennet olsun.

Karakola geldiğimiz de etrafta tanklar dolaşıyor, F16’lar ve helikopterler üstümüzden alçak uçuş yapıyordu. F16’lar Gültepe, Çeliktepe ve Sanayi Mahallesine ses bombaları atıyordu. Halka korku salmak ve sokağa çıkmasını engellemek istiyorlardı. Saatler geçtikçe olayın vahameti arttı. Yarım saat sonra gelen helikopter karakolun üzerine de ses bombası attı. Ses bombası atınca herkes yere yattı ve ben hemen silahımı çıkardım 14’lü ile helikoptere ateş ettim. Helikopter yükselerek uzaklaştı.

Mermilerim bitmişti. Polis arkadaşlara bana uzun namlulu silah verin ben MG3’çüyüm, G3’çüyüm, A6’cıyım uzun menzilli silahları kullandım eğitimini aldım dedim. Polis arkadaşlar da Karakol da uzun menzilli silah yok dediler. Polis arkadaştan MP5’i aldım. 15 dakka sonra helikopter gene geldi. Mevziiye yatan polis arkadaşlarla beraber ateş ettik, ben caddenin ortasına geçip ateş etmeye başladım daha sonra helikopter korkudan uzaklaşıp kaçtı.

“15 Temmuz Gecesi Yunus Meral başkanımı aradım. Neler oluyor başkanım dedim. O da bu bir darbe ve işgal girişimidir. Vatan meselesidir sokaklara çıkın dedi.”

Maalesef karakollarımızda silah eksikliği var. Polis arkadaşlarımıza ağır silahlar ve uzun menzilli silahlar verilmesi lazım. O gün karakolda MG3, G3 veya Kanas olsa idi o helikopteri o gece indirirdik kaçmasına izin vermezdik.

Saatler sonra yeğenim AKOM’dan aradı. Kendisi AKOM çalışanlarındandır. Dayı askerler burayı ele geçirdi, çalışanları rehin aldılar ben saklanabildim dedi. Askerler AKOM’u ele geçirmişler ama bilgisayardan anlamadıkları için Allah’tan bir şey yapamamışlardı. Yeğenim askerlerin teknisyenleri beklediğini söyledi. Küçükköy’den eniştemler arayınca AKOM’a gidin yeğenim orda sıkıntıda imiş deyince onlar da hemen oraya gidip etrafını vatandaşlarla kuşattılar. Askerler AKOM’da silahla ateş edince eniştem bizi oraya çağırdı. Köprüden de çağırdılar ama Karakol’daki arkadaşlar da burayı terk etmeyin dedi. Biz de arkadaşlarla karakolu koruduk. Olaylar bitinceye kadar 2-3 gün karakolda kaldık. O gece karakolda tanımadığım bir polis memuru bana ateş etme dedi. Ben de dedim ki ateş ederim karşı gelirsen sana bile ateş ederim dedim. Polislere ateş ediliyor, ses bombaları atılıyor ve bana ateş etme diyorsun. Sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim. O polis memurunun daha sonra FETÖ’den görevden alındığını öğrendim.

Dik dur, eğilme bu halk seninle

O gece Milli İrade tarafından seçilen Cumhurbaşkanımızı, kimsenin yıkamayacağını herkes gördü. Halk olarak arkasındayız. Dik dur, eğilme bu halk seninle Cumhurbaşkanım. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz. Canımızı verecek kadar onun peşindeyiz.

15 Temmuz’dan 2 gün sonra eve geldim. Ailemi kontrol ettim, üstümü değiştim ve tekrar geri çıktım karakola gittim. O gece bazı siyasi partililer sokağa çıkmayın, bırakın gebersinler dedi. Ben de dedim ki siz vatan hainisiniz. Sokağa çıkmazsanız vatanımız ve namusumuz elden gider. Vatanımız ve namusumuz elden gitmemesi için darbeye karşı tek yumruk olalım gerekirse ölelim dedim. Halkımızı sokağa davet ederek -sakın onları dinlemeyin- herkes sokağa çıksın dedim.

Cumhurbaşkanımızı Seviyoruz

Yeni Başkanlık sistemi, ülkenin işlerinin daha hızlı yapılması ve prosedüre takılmaması için çok iyi bir sistem. Yeni sistemle işler tıkır tıkır işleyecek ve ülkemiz daha çok kalkınacak ve büyüyecektir.

Cumhurbaşkanımız bugün bütün ülkelerle uğraşıyor. Biz daha çocuğumuza laf geçiremezken Sayın Cumhurbaşkanımız hem dışardaki hem içerdeki hainlerle, düşmanlarla uğraşıyor. Rabbim güç, kuvvet, sağlık versin. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkenin başında olmasa idi bu ülke daha çok kötüye giderdi ve birçok darbe görürdü ve başarılı olurlardı. Rabbim şerlerinden korusun.

Devletimiz yaşlılara, delilere, doğum yapan kadına, düşkünlere aylık veriyor. Türkiye’nin her yerine koca dağları delerek tüneller, köprüler ve geniş yollar yapıyor. Köylülere kömür yardımı yapıyor. Sosyal imkânlardan herkes faydalanıyor. Hem maaş veriyor, hem bakıcı veriyor. Yaşlı annesine baksın diye kızına bile maaş veriyor ki sokağa atmasın diye.

Kağıthane’de güzel şeyler oluyor

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Cumhurbaşkanımızdan sonra gelebilecek bir başkandır. Neden dersen çok alçak gönüllü, hangi saatte olursa olsun telefonları açıyor müsait değilse daha sonra ona geri dönüyor ve konuşuyor. Başkan herkesin düğününe ve cenazesine gider. Böyle bir adamı da kaybetmemek lazım. Onu çekemeyenler de var tabi. Ama başkan düzgün bir adam. Kağıthane’yi geliştirdi. Eskiden bugüne çok güzel şeyler yapıldı. AVM’ler, Metrolar, Tüneller, Köprüler ve yollar yapıldı. Trafik açılması için de caddeler genişletiliyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız heyecanı biten başkanları tek tek görevden alıyor, almalı da. Belediyelerin yaptıkları hataları Cumhurbaşkanına iletmedikleri için vatandaşlar mağdur oluyor. Cumhurbaşkanı bunları görünce belediye başkanlarını görevden almaya başladı.

Onların bir oyunu varsa Allah’ın da bir oyunu var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iyi bir devlet adamıdır. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımıza destek olan vatanına sahip çıkan O’dur ve Milliyetçilerdir. MHP’yi bölmek isteyenler de, bu ülkeyi ele geçirmek isteyenlerin oyunudur. Cumhurbaşkanımızı indirmek isteyenlerin oyunudur. Ama oyunları bozulacak. Onların bir oyunu varsa Allah’ın da bir oyunu vardır. Gerçek ülkücüler MHP’den başka bir partiye oy vermez.

15 Temmuz Gecesi ismini bilmediğimiz canını verecek nice kahramanlarımız vardı. Rabbim hepsinden razı olsun. Bu bir istiklal savaşı idi, kazandık elhamdülillah ve bir destan yazdık. Rabbim o gece bizim korkularımızı aldı. İman eden kimsede zaten korku olmaz. Biz inanıyoruz ki ölürsek şehit oluruz, cennete gideriz. Onlar ölür, leş olur cehenneme giderler.

Vatanımız için her şeyi yaparız. Cumhurbaşkanım da hiçbir zaman yalnız değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da Gök Mavi Cafe’ye bekliyoruz. Buyursunlar bir çayımızı içsinler. Biz onu hiçbir zaman yalnız bırakmadık. O da bizi yalnız bırakmasın.

Bu hain darbe girişimini aziz Türk Milleti engellemiştir. Ben o gece şehit olmayı çok istedim ama nasip olmadı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı gazilerimize şifalar diliyorum.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
10457 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.