logo

17 Aralık’ta Oynanan Oyunu Milletin İradesi Bozacaktır

17 Aralık’ta Oynanan Oyunu Milletin İradesi Bozacaktır

Ak Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan’la Kağıthane’yi ve Yerel Seçimleri konuştuk…

sami ilhan ilce baskanı

Sami İlhan Kimdir ?

1967 Sivas, Koyulhisar doğumluyum. İlkokulu kendi köyümüzde, Ortaokul ve Liseyi Sivas’ta. Üniversiteyi de Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesinde tamamladım. Daha sonra İstanbul’a yerleştim. Kağıthane’nin Şirintepe mahallesinde uzun yıllar ikamet etmekteyim.

91’de siyasete girdim o günkü Refah Partisiyle. Sandık müşaiti olarak başladığımız siyasi yolculuğumuza yine Refah Partisiyle mahalle yönetim kurulu üyeliği, ilçe yönetim kurulu üyeliği bir ara gençlik komisyon başkanlığı, Fazilet Partisinde mahalle yönetim kurulu üyeliği ve AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte AK Parti’de yine Şirintepe mahallesinde mahalle yönetim kurulu üyesi ve mahalle teşkilat başkanı olarak siyasi yolculuğumuza devam ettik. Akabinde 2003’de AK Parti Kağıthane İlçe başkanı olarak atandık. Yaklaşık 5 aylık bir ilçe başkanlığımız oldu.

İlk ilçe başkanı siz misiniz?

Hayır, kurucu ilçe başkanımızdan sonra biz ilçe başkanı olduk. Kurucu İlçe Başkanımız Selami Uzun bey Milletvekili olmasından dolayı ilçe başkanı olarak atandık. 5 ay ilçe başkanlığı görevini yaptıktan sonra kongrede Seyit Ahmet Çandır bey’e devrettik. 2004 seçimlerinde belediye meclis üyeliğine seçildik. Seçimlerden sonra Belediye Başkan Yardımcısı olarak yaklaşık 4,5 yıl Kağıthane belediyesinde görev yaptık. 2008 Eylül ayında da ilçe kongremizde tekrar kongremizdeki kişilerin teveccühleriyle birlikte yeniden ilçe başkanlığı görevine döndük. Yaklaşık 5,5 yıldır da AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı olarak siyasi görevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Kağıthane’ye de olan hizmet borcumuzu bu şekilde ödemeye çalışıyoruz.

Yerel Seçimler hakkında neler söylemek istersiniz?

Ülkemiz yeni bir yerel seçimlere doğru gidiyor. Yaklaşık 3 aylık bir süre var. Yerel seçimlerde AK Parti olarak Kağıthane’de büyük bir başarı elde etmek için gayret gösteriyoruz. Seçimlerde AK Parti olarak en uygun bulduğumuz propaganda yöntemi birebir vatandaşla görüşmek ve en önemli faaliyet ev sohbetlerimiz. Her gün yaklaşık 40-50 ev sohbetini gerçekleştiriyoruz. Sohbetlerimizin içeriği AK Parti hükümetinin,  İstanbul Büyükşehir Belediyemizin, Kağıthane Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlerin vatandaşla paylaşılmasını sağlıyoruz. Ayrıca ileriye dönük neler yapacağız bunları anlatmaya gayret ediyoruz. Seçim koordinasyon merkezimizi kurduk. Mahallelerdeki irtibat bürolarımızı teker teker açacağız inşallah.

sami ilhan baskan adayı17 Aralık Sivil Darbe Girişimi için ne dersiniz?

Bu hadiseler kendiliğinden gelişen hadiseler değil. Ülkemiz gerçekten 11 yılda AK Parti iktidarıyla ekonomik anlamda çok geliştiği gibi demokratik anlamda da çok büyük kazanımlar elde etti. Bölgesinde bir güç olma iddiasını arttırarak devam ettirdi. Bunun neticesinde bu bölgede güçlü bir Türkiye’nin olmasını istemeyen, arzu etmeyen özellikle dış çevreler ve bu dış çevrelerin Türkiye içerisinde birlikte hareket ettiği bir takım gruplar 7 Şubat’ta Mit başkanının yargılanmasıyla ilgili bir adım attılar. Aslında maksat burada Mit başkanının yargılanması değil, maksat Türkiye’nin son dönemde en büyük kazanımı olan çözüm sürecinin baltalanması olarak görüyoruz biz. Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin hayata geçirilmesi için siyasi olarak alınması gereken riskler neyse hepsini AK Parti aldı Bizim tek bir derdimiz 76 milyon insanımız barış ve huzur içerisinde yaşamasıdır.

Şimdi gezi hadiselerinde yaşanan olayları şöyle bir irdelediğimizde ve sonuçta bu geziyle ilgili kurulan bir platformun sözcüsünün yapmış olduğu o açıklamaya baktığımızda aslında olayın gerçek yüzünün ne olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Yapmış oldukları açıklamada şöyle diyorlar:

“Biz üçüncü köprünün yapılmasına karşıyız. Biz Nükleer Santralinin yapılma anlaşmasına karşıyız, biz Üçüncü Havaalanının yapılmasına karşıyız, biz Kanal İstanbul’un yapılmasına karşıyız”. Neden karşı çıkıyorsunuz diye sorulduğunda efendim “biz doğa dostuyuz” dedikleri budur.

Bu ülkenin eğer dünyada güçlü bir ülke olmasını istiyorsak Nükleer Santralinin yapılması, Üçüncü Köprünün ve oto yollarının yapılması, Üçüncü Havaalanının yapılması ve Kanal İstanbul’un yapılması da kesinlikle şarttır. Bunlar bizim çok büyük projelerimizdir. Allah’ın izniyle bunları gerçekleştireceğiz. Geziciler değil, kim olursa olsun bunlara engel olamayacaktır.

17 Aralıkta başlayan bir yolsuzluk soruşturması adı altında başlatılan başkanlarımızın yakınlarına yönelik suçlamalarda bulunulan bir dava üzerinden Sayın Başbakanımızı hedef alan, AK Parti hükümetini hedef alan ama aslında bakıldığında 76 milyon insanımızı hedef alan bir süreç başladı. Dertleri aslında yolsuzluk, rüşvet vs. değil dertleri 76 milyon insanın refahı, huzurunun bozulmasıdır. Ama bu millet bu oyunu da bozacaktır. Geçmişte nasıl 7 Şubat’ı bozduysa, gezi hadiselerindeki oyunu bozduysa, 17 Aralık’ta başlayan bu oyunu da bozacaktır. Bu milletin iradesi sağlamdır. Bu irade sandıkta da tecelli edecektir.

Bu son olayları halk ve ilçe teşkilatı nasıl görüyor?

Şimdi teşkilatımız her zaman olduğu gibi Sayın Başbakanımızın izinden, onun yolundan millete hizmet etmeye gayret eden arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bu arkadaşlarımızın iradelerinde, bu arkadaşlarımızın görüşünde en ufak bir sapma yok hatta daha çok kenetlenme var. Biz her zaman sokaktayız vatandaşımızla iç içeyiz, almış olduğumuz tepkilerde bu yönde. Hükümetine, başbakanına son derece sahip çıkan bir millet var. Dolayısıyla bu millet hükümetini ve başbakanını tercih ettiği müddetçe bu hizmet yolunda koşmaya biz devam edeceğiz. Hiçbir darbe girişimi bu ülkede artık bundan sonra millete rağmen gerçekleşmeyecektir.

Başkanım Kağıthane gelişiyor, genişliyor deniliyor bu çerçevede söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Biz yapacağımız bütün çalışmaları milletimizin düşüncesiyle gerçekleştirmek istiyoruz. Oturup konuşup, doğruyu tespit edip ve bu doğru üzerinde de işler yaparız. Sonuçta vatandaşımızın istemediği hiçbir şey gerçekleşmez, istediği de, imkanlar doğrultusunda ise gerçekleşmek durumundadır. Kentsel dönüşümde bunun gibi bir şey yani Kağıthane halkı istediği sürece gerçekleştirilir. Ama yok biz bu şekilde olmasını istiyoruz denilirse biz o şekle de geliriz, hiçbir problem olmaz. Vatandaşımız neyin nasıl yapılmasını istiyorsa bizim hareket halimiz o olacaktır.

Otopark çözümü nasıl olacak?

Sanayi Mahallesi ve Merkez Mahallemizde, Talatpaşa Mahallemizde diğer bazı mahallerimizde de katlı otoparklarımızın temellerini attık ve çalışmalarımız hızla ilerliyor. En kısa zamanda bu katlı otoparklarımızı bitirdiğimizde bir nebze olsun otopark problemi çözülecektir diye düşünüyorum. Ama asıl otopark problemini Kağıthane de çözülmesi için yapılması gereken imar faaliyetleri olması lazım bununla ilgili hazırlıklarımız, Belediyemizin hazırlıkları tam. Bu hazırlıkları inşallah önümüzdeki günlerde plan program çerçevesinde icraata geçireceğiz.

sami ilhan

Son olarak Kağıthane ile ilgili söylemek istediğiniz Bir şey var mı?

Kağıthane İstanbul’un coğrafi olarak merkezinde kalan bir ilçe ve ağırlıklı olarak da Anadolu’dan ekmek davası için göç etmiş insanlarımızın yaşamış olduğu bir ilçe. Tabiri caizse Anadolu’nun hatta Türkiye’nin özeti olarak kabul edebileceğimiz bir ilçe.

Kağıthane siyasi olarak da aynı zamanda İstanbul AK Partinin lokomotif ilçelerinden bir tanesidir. Geçmişte yapmış olduğumuz 10 yıllık süre içerisinde hem Kağıthane Belediyemizin çalışmaları hem de Büyükşehir belediyemizin çalışmalarıyla ülkemize çok büyük hizmetleri getirdik. İnşallah halkımız AK Parti’ye oyunu verir ve yerelde de AK Partiyi seçerse ki bunda şüphemiz yoktur. İnşallah bu görevlere kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Hasbahçe Gazetesi’ne bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür eder. Başarılarınızın daim olmasını dilerim.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2044 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.