logo

17. Kuruluş Yıldönümünde AK Parti’ye Tavsiyeler

17. Kuruluş Yıldönümünde AK Parti’ye Tavsiyeler

17. Kuruluş Yıldönümünde AK Parti’ye Tavsiyeler

Uluslararası Yazarlar Sanatçılar ve Araştırmacı Gazeteciler Derneği (UYSAD) Başkanı Mehmet Sıtkı Aloğlu, AK Parti’nin 17.Kuruluş dönemine istinaden tavsiyelerde bulundu…

Evvela 16 yıldır yürütülen sosyal sağlık ve sanayii alanında yapılan çalışmaları yürekten kutluyorum. Toplumu bilinçlendirme ve kişilik katma adına bilinçli vatandaş yetişmesine AK Partinin büyük emeği olmuştur. Kimse bunun tersini söyleyemez.

Olay parti pırtı meselesi değil

Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal, istikbal ve beka meselesidir. Ortadoğu da zalime karşı mazluma umut politikası inkâr edilemez. Tabi ki eksikleri yok mu var tabi ki. Keşke bu tasarruf tedbirleri 10 yıl evvel başlasa idi. Gündemde kalması ve devam etmesi gerekir.

Zengin ile fakir arasındaki uçurumu açmamak gerekir. Kamu çalışanlarındaki ücret dengesizliğine biran evvel son vermek gerekir. Şoför 6 bin, Mühendis 4 bin, Geçici 1.750 TL alıyor. Emekli mi o daha vahim; Sendikalı emekli tazminatı 250 bin, emekli maaşı 4.500, memur tazminatı 80 bin, emekli memur maaşı 2.250, bağkur maaşı ise 1.500 TL’dir. Bunların mutlaka düzeltilmesi gerekir.

Adalet ve hukukta yeni reformlar ve düzenlemeler gerekiyor

Adalet “herkes için adalet” olmalı. Bir an evvel denetimli serbestliğin arttırılması gerekiyor. Bedelli askerlik bir ihtiyaç idi gerçekleştirildi.

Yabancı para birimlerine yeni ve köklü düzenlemeler gerekiyor. Ecnebi parasının ülke içinde bu kadar serbest dolaşımını yasa ile yeniden belirlemek gerekiyor.

Dış ticaret yasası ve ithalâta da yeni düzenlemeler gerekiyor. İhracat mevzuatı elden geçirilmeli ve teşvikler arttırılmalıdır.

Anadolu’da hastane ve okul ihtiyacı bariz bir şekilde devam etmektedir. Hastanelerdeki bu yoğunlukla hastalar yeteri kadar tedavi edilemez.

Okullaşma daha da hızla devam etmeli. Ülkedeki vatandaşları yüksek teknoloji ile çabuk tanıştırmak bir ilericilik değildir. Programlarda kademeli geçişler sürat kazanmadan devam etmelidir.

Tarım ve hayvancılıkta köklü ve uzun vadeli çalışmalar gerekiyor.

Başkanlık sistemine geçişi vatandaş kabul etti ve büyük bir umut içindedir. TBMM kesinlikle yasa ve denetim görevinden uzaklaşmamalıdır.

Arzuladığım ve olması gereken bir kaç konuyu tahlil etmeye çalıştım.

Mesele Türkiye Cumhuriyeti ise vatanseverlik görevinde ve  hizmette her zaman varız diyor, tüm AK Parti camiasına başarılar diliyorum.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » »
1578 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.