logo

18 Mart Çanakkale Zaferi 105. Yaşında

18 Mart Çanakkale Zaferi 105. Yaşında

18 Mart 1915, Çanakkale Zaferi, milletimizin kardeşliğini, birliğini, dirliğini, izzetini ve şerefini korumaya yönelik şuurlu bir mücadelenin adıdır.

Çanakkale bir ölüm kalım savaşıdır. Bütün bir milletin mutlaka zafere odaklanmış bir şeklidir. Çanakkale; İngilizlerin, Fransızların, Rusların, Yunanlıların kabarmış iştahlarının kursaklarında kaldığı yerdir. Çanakkale Zaferi, Osmanlı’nın İslam Dünyası karşısında itibarını yenilemiş ve güvenini arttırmıştır. Çanakkale Savaşında saldıran topa, tüfeğe, çeliğe, ateşe karşı etin kemiğin kendisini savunmasıdır.

Onlar; İ’lay-ı Kelimetullah için, Din-i Mübin-i İslam için canlarını feda ettiler. Tevhidi savundular. İslam’ın izzet ve şerefini korudular. Müslümanların onurunu müdafaa ettiler. Mabetlerimize namahrem eli değdirmediler. Ezanlarımızın susturulmasına müsaade etmediler.

Bu büyük zafer; mevcut silahlarla, Mehmetçiğin imanı, azmi, vatan, din, namus sevgisi ile komutanların üstün sevk ve idaresinde ve en önemlisi de Allah’ın yardımı ile kazanılmıştır.

Çanakkale Geçilmez

Bu zaferin tek bir izahı vardır: O da Mehmetçiğin teslim ve tevekkülüdür. İnsanın gönüllü olarak canını feda etmesi ancak canından daha değerli bir amaç uğruna olur. O da vatandır, din ve namustur.

Çanakkale Savaşında; 589 Subay ve Astsubay. 56.495 Er ve Erat olmak üzere toplam 57.084 askerimiz şehit olmuştur. 97.864 yaralımız, 11.000 kayıp, 7.000 hava değişimi, 20.000 hastalık nedeniyle ölüm, 14.000 hasta eklendiğinde ordunun zayiatı toplam 206.507 olmuştur.

Hasbahçe Gazetesi olarak, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Etiketler: » » » » »
2456 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.