logo

20 Tır UN, Kağıthane’den Halep’e Yola Çıkıyor

20 Tır UN, Kağıthane’den Halep’e Yola Çıkıyor

20 Tır UN, Kağıthane’den Halep’e Yola Çıkıyor

20-tir-un-kagithaneden-halepe-yola-cikiyor

Kağıthane’de faaliyet gösteren 9 Sivil Toplum Kuruluşunun öncülüğünde başlatılan “Halep’e Bir Çuval Un” kampanyası ile alınan UN’lar yarın Kağıthane’den Halep’e yola çıkıyor.

halepe-bir-cuval-un-kampanyasi-kagithane

Kağıthane’den Halep’e 20 Tır UN

İlçemizde faaliyet gösteren 9 Sivil Toplum Kuruluşu; AGD Kağıthane, Asr-ı Saadet-Der, Eğitim-Bir-Sen Kağıthane, Ensar Vakfı Kağıthane, İHH Kağıthane, Kağıthane Gençlik Platformu, LİDER Kağıthane, TÜGVA Kağıthane, Yedi Hilal Kağıthane Dernekleri’nin öncülüğünde başlatılan Halep’e Bir Çuval Un kampanyası ile alınan UN’lar yarın 20 TIR’lar yola çıkıyor.

20-tir-un-kagithaneden-halepe-yola-cikti

Ülkemizin her tarafında olduğu gibi ilçemizde de Halep’teki din kardeşlerimiz için sözlü ve fiili dualar yapıldı. Zulme ve zalime karşı durma ve mazlumun yanında olma ilkesiyle adım atan Kağıthaneliler buna sessiz kalmadı ve bu dualara iştirak etmek için karınca kararınca harekete geçip kampanyaya destek oldu.

Hasbahçe Kız AİHL ve İHO’ndan Halep’e 1 Tır Un

Halep’ten yükselen çığlıklara Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğretmen, öğrenci, veli ve personeli duyarsız kalmadı.

hasbahce-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-ve-ortaokulu-ihh-yardim

Hasbahçe Kız Anadolu İmam hatip Lisesi Müdürü Mehmet Salih Yıldız, “İlçemizde faaliyet gösteren 9 Sivil Toplum Kuruluşunun öncülüğünde başlatılan Halep’e Bir Çuval Un kampanyasının bir parçası olmak için okulumuzda tabiri caizse yediden yetmişe seferberlik başlattık. Bunu yaparken okulumuzda daha yeni kurulan Hayra Koşanlar Meclisi/Kulübünü faaliyete geçirdik. Her sınıfta başkan ve üyeleri bulunan kulübümüzün üyeleri, bütün öğrencilerimizi harekete geçirerek velilerimizi de kampanyaya dâhil etti. Okulda küçük çaplı da olsa bir Kermes de düzenleyen Kulüp, okulun her tarafını ve bütün sınıfları “Halepli Kardeşimle Ekmeğimi Paylaşıyorum” pankart ve afişlerle donattı. Bu şekilde bütün öğrencilerimizde farkındalık oluşturan öğrencilerimiz, kısa sürede imrenilecek ve ders alınacak bir gayret gösterdi. Öğrencilerimizde bu çabanın oluşmasında büyük katkıları olan öğretmenlerimiz de kampanyaya en az bir çuval un desteğiyle öğrencilerimize omuz vererek 8 Sivil Toplum Kuruluşunun Kağıthane’de toplamayı planladığı 10 Tır UN hedefine okulumuz 28.000 TL toplayarak bir Tırı dolduracak kadar un parası topladı. Kağıthane’de bu şuurla yapılan çalışmanın neticesinde hedeflen 10 Tır UN yardımı STK başkanlarımızdan aldığımız bilgiye göre 20 Tıra çıkmış oldu. Bu kampanya, insanımızın mazluma sahip çıkmadaki dini ve insani temelini bir kez daha ortaya koymuştur”dedi.

hasbahce-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-ve-ortaokulu-bagis

Yıldız, “Bu çalışmada emeği geçen bütün öğretmen,öğrenci, veli ve personelimize teşekkür ederiz. Yardım eden, destekleyen ve çabalayan herkesten Allah razı olsun” dedi.

9 Sivil Toplum Kuruluşunun öncülüğünde başlatılan “Halep’e Bir Çuval Un” kampanyası ile toplanan 20 Tır UN, yarın Cuma Namazı Sonrası Sultan Selim Mahallesi Merkez Camiinden yola çıkacaktır. Rabbim kabul buyursun. Kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2942 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.