logo

2014 Kağıthane Kültür Gezileri Başladı

2014 Kağıthane Kültür Gezileri Başladı

2014 Kağıthane Kültür Gezileri Başladı

çanakkale gezisi

Kağıthane Belediyesi geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kültür Gezileri 2014 yılı programı başladı.

Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleşen geziye katılan ilçe sakinleri Hasbahçe girişinde buluşarak kültür gezileri için özel olarak hazırlanan otobüslerle sabah erken saatlerde yola çıktı.

Rehber eşliğinde Çanakkale’yi gezen Kağıthaneliler Çanakkale Destanı’nın yazıldığı Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar, Kilitbahir Kalesi gibi tarihe önemli izleri bırakan noktaları ziyaret etti.

Çanakkale şehitleri için dua eden Kağıthanelilerin geziye katılımı yoğun oldu. Kitaplardan ve büyüklerinden öğrendikleri tarihi yerinde tanıma fırsatı buldukları için mutluluklarını dile getiren ilçe sakinleri Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a da teşekkür ettiler.

Tarihi çalışmalar ve restorasyonlarla tarihe verdiği önemi vurgulayan Başkan Kılıç, “Kağıthane sakinlerine Kültür Gezileri hayırlı olsun. Her köşesinde doğal güzellikler ve tarihi miras barındıran ülkemizin değerlerini yerinde tanımanın önemini biliyor ve Kağıthaneli komşularımızın tarihi yerinde tanımaları için imkan sağlıyoruz” şeklinde konuşarak Kültür Gezileri’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştiğini söyledi. 20 bin Kağıthanelinin Kültür Gezileri’ne katılmak için başvuruda bulunduğunu söyleyen Başkan Kılıç, gösterilen yoğun ilgiden dolayı ilçe sakinlerine teşekkür etti.

Nisan ayında başlayan Kültür Gezileri Haziran ayına kadar devam edecek. Kağıthaneliler Nisan ayı boyunca sürecek Çanakkale gezilerinin ardından Edirne, Bursa ve Konya’yı da ziyaret edecek. Her gün 6 otobüs ile yaklaşık 300 kişinin katıldığı gezilerin 2014 yılı programına 20 bin kişi katılacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2220 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.