logo

2016 Turkish Robotics Off-Season Turnuvasında Kağıthane 1.Oldu

2016 Turkish Robotics Off-Season Turnuvasında Kağıthane 1.Oldu

2016 Turkish Robotics Off-Season Turnuvasında Kağıthane 1.Oldu

2016-turkish-robotics-off-season-turnuvasinda-kagithane-1-oldu

19-21 Kasım 2016 tarihlerinde Ülker Sports Arena’da Fikret Yüksel Vakfı’nca düzenlenen “2016 Turkish Robotics Off-Season” turnuvasında 44 takım arasından Kağıthane Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye 1.si oldu.

gultepe-robotics6415-takimi-turkiye-sampiyonu

GÜLTEPE ROBOTICS#6415 Takımı Türkiye Şampiyonu

Türkiye’nin seçkin liselerinden toplamda 44 takımın katıldığı, öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve daha birçok konuda kendisini geliştirmesine olanak sağlayan ve dünyada liselerarası yapılan en prestijli robotik yarışması olan FRC First Robotics #2016 Turkish Robotics Off Season’da Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Kurulu GULTEPE ROBOTICS#6415 takımı ilk kez katıldığı bu zorlu turnuvanın ŞAMPİYON’u oldu.

gultepe-robotics6415-musabaka2 gultepe-robotics6415-musabaka

Her yıl bir tema çerçevesinde lise öğrenciler tarafından yapılan robotlar; bu sene yerden topladıkları havuz simitlerini sahanın ortasında bulunan askıya asmaya çalıştılar. Ayrıca maçın sonunda bonus puan alabilmek için müttefiklerinde bulunan takım robotlarını yerden 30 cm havaya kaldırma görevlerini yaptılar.

2016-turkish-robotics-off-season-turnuvasi

Üç gün süren turnuvanın ilk gününde takımlar pit alanına yerleşti ve robotların maç yapacağı oyun sahasının kurulumu gerçekleştirildi. Yarışmanın ikinci gününde eleme maçları oynandı. Aynı günün sonunda GULTEPE ROBOTICS#6415 takımı “Gracious Professionalism Animation Award” ödülüne layık görüldü. Üçüncü ve son gün ise final maçlarında muhteşem bir zafere imza atarak Winning Alliance ödülünü aldı. Ayrıca Fikret Yüksel Vakfınca bağışlanan 6.000 USD para ödülünün de sahibi oldu.

sampiyon-gultepe-mtal-abd-yolcusu

ŞAMPİYON GÜLTEPE MTAL, ABD YOLCUSU

Dünya çapında ilgi gören, başta ABD olmak üzere bilim ve teknolojideki başarılarıyla öne çıkan ülkelerden takımların katıldığı FRC-First Robotics Competition teması NASA tarafından açıklanan dünyanın en prestijli robot yarışması olarak kabul ediliyor.

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri teknoloji, inovasyon ve bilimde Türkiye’yi geleceğe taşımaya hazırlanıyor.

gultepe-robotics6415-robot

GULTEPE ROBOTICS#6415 Takımı kazandığı bu şampiyonluk neticesinde 06-09 Nisan 2017 tarihlerinde ABD New York City’de “FRC 2017 Robot Yarışması”nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır.

Muhammet Çayır Hasbahçe Gazetesi

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, “Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Otay’ı, Mentör öğretmenlerimiz; Burhan Şengün, Veli Akdoğan, İlker Özman, Birol Kama, Dilan Yurul, Mustafa Akbaş’ı ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Öğrencilerimize güveniyor ve başarılarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

gultepe-robotics6415-takim-uyeleri

GÜLTEPE ROBOTİCS#6415 Takım Üyeleri:

gultepe-robotics6415-logo

Mekanik: Yaşar Kahramaner, Ertuğrul Uzun, Habib Otay
Elektronik: Hakan Uğurlu, Harun Pelit, Ali Seccad Otay, Emre Kalafat
Bilişim: Adem Akdoğan, Sercan Yılmaz, Muhammet Özdemir, Mertcan Algül, Hatice Dağarslan, Musa Sarı

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4004 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.