logo

2017 Kağıthane Kültür Gezileri Başladı

2017 Kağıthane Kültür Gezileri Başladı

2017 Kağıthane Kültür Gezileri Başladı

Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği şehirlerarası kültür gezileri bu yıl Çanakkale turuyla başladı.

Türkiye’nin sanatsal ve kültürel mozaiğinin ilçe sakinlerince yerinde gözlenmesi adına her yıl ücretsiz gerçekleştirilen kültür gezilerinde, Hasbahçe Mesire Alanı’ndan kaldırılan otobüslerle tura katılan Kağıthaneliler; Türkiye’nin ünlü tarihi, turistik ve manevi mekanlarını gezme fırsatı buluyor. Farklı tarihlerde 4 ayrı ilin gezileceği kültür gezilerinde o yörenin lezzetleri yine Kağıthane Belediyesi tarafından ilçe sakinlerine ücretsiz ikram ediliyor. Şubat ayında internet üzerinden kayıtların yapıldığı ve katılımın yoğun olduğu gezilere bu yıl yaklaşık 20 bin kişi katılacak.

Bu yılki kültür gezileri Çanakkale turuyla başladı. Çanakkale turunda destanın yazıldığı yerlere giden Kağıthaneliler; Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar, Kilitbahir Kalesi gibi tarihin dönüm noktasına şahitlik eden mekânları ziyaret ettiler. Çanakkale turunun ardından geziler Edirne, Bursa ve Konya ile devam edecek.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
936 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.