logo

2022 Kağıthane Sadabad Yaz Etkinlikleri Başlıyor

2022 Kağıthane Sadabad Yaz Etkinlikleri Başlıyor

Kağıthane Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve binlerce insanı Hasbahçe’de buluşturan Sadabad Yaz Etkinlikleri başlıyor. Cirit Şöleni, Okçuluk, Uçurtma Şenliği ve Yağlı Güreş ile Sadabad Yaz Etkinlikleri vatandaşlara dolu dolu bir yaz yaşatacak.

Kağıthane’de her yıl düzenlenen Sadabad Yaz Etkinlikleri 15 Mayıs Pazar günü Saat:14.00’da Cirit Şöleni ile coşkulu bir kutlamayla başlıyor.

İstanbul’un tarihi yaşam alanlarından biri olan Kağıthane geleneklerini, düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle İstanbullulara tanıtıyor. Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle İstanbullular baharı Sadabad’da karşılayacak.

Gelenekten geleceğe bir köprü olarak nitelendirdiğimiz 2022 Sadabad Yaz Etkinlikleri ile Hasbahçe’de; Cirit Şöleni, Okçuluk, Uçurtma Şenliği ve Yağlı Güreş ile yüzlerce sporcu, Kağıthaneliler ile buluşuyor.

Atlı Cirit Geleneği Kağıthane’de Yaşatılıyor

Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında 15 Mayıs Pazar günü saat 14.00’da Geleneksel Atlı Cirit Şöleni düzenlenecek. Hasbahçe’de düzenlenecek şölene binlerce vatandaş katılımı bekleniyor. Şölen heyecanlı ve bir o kadar renkli etkinliklere sahne olacak.  Etkinlikler farklı gün ve saatlerde olmak üzere 29 Mayıs’a kadar devam edecek.

Türk kültüründe önemli bir yeri olan Cirit Sporu, Kağıthane’de düzenlenen bir şölenle sporseverlere sunulacak. 4 takımlı 40 ciritçi ile gerçekleştirilecek şölende Sivas, Erzurum ve Uşak’tan gelen ciritçiler, izleyenlere heyecanlı anlar yaşatacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular organizasyonda sergiledikleri olağanüstü mücadelelerle göz dolduracak.

Takımlar programın sonunda karma iki takım oluşturarak Kara Cirit oynayacaklar. Türk boyları tarafından Orta Asya’dan Anadolu’ya taşınan cirit oyunları yüzyıllarca en büyük gösteri sporu oldu. Kağıthane Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş ata sporumuz cirit oyunlarını bu yıl da 26. kez İstanbullularla buluşturacak.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN, “Geleneksel sporlarımızdan olan “Cirit Şöleni’nde” buluşuyoruz. Hasbahçemizde; tarihimizi, ata sporlarımızı yaşatmaya devam ediyoruz. Erzurum, Sivas ve Uşak illerimizden gelen takımlarımız ile sizleri 15 Mayıs Pazar günü Saat:14.00’te Kağıthane Hasbahçe Cirit Sahasına bekliyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

1350 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.