logo

24 Haziran Seçimleri BAKAF İçin Fırsat

24 Haziran Seçimleri BAKAF İçin Fırsat

24 Haziran Seçimleri BAKAF İçin Fırsat

İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, 24 Haziran seçimleri nedeniyle tatil sezonunun Kurban Bayramı’nın da birleştirilerek Temmuz ayı ortalarında yapılacağına işaret ederek, düzenlemekte oldukları fuarın da bu yıla özel tatil programı yapmak isteyenler için önemli fırsatlar sunacağını belirtti.

Ülkemizin tarihi, doğal ve keşfedilmemiş güzellikleriyle yükselen yıldızı Batı Karadeniz’i ülke ve dünya vitrinine taşıyacaklarını belirten Karadeniz, bölgeye eğitim, sağlık, turizm ve sanayi yatırımları noktasında da dikkatleri çekecek BAKAF’ın hem katılım hem de ziyaretçi ilgisi bakımından yoğun geçeceğini ifade etti.

Seçim engel değil önemli bir fırsat

24 Haziran seçimleri dolasıyla Ramazan Bayramı’nda tatil planlarının kısa olacağına işaret eden Karadeniz, özellikle İstanbul’da oy kullanacak olan seçmenlerin Anadolu’ya dağılmayacağını ve bu kapsamda tatil programlarının erteleneceğini belirtti.   Bunun da BAKAF Fuarı’nı ziyaret edecek sayının tüm zamanlara yayılmış en geniş katılımlı fuar olma özelliğine taşıyacağını söyledi.

Fuarda Batı Karadeniz’in tüm bilinmeyen ve keşfedilmeyi bekleyen turizm zenginlikleri, tatil fırsatları ve değerlerinin 9 ve 11. Salonlarda ziyaretçilerle buluşturulacağını belirten Karadeniz, 2018 yılının bölge turizmi açısından bayram havasında geçeceğini ifade etti.

Seçim dolayısı ile İstanbul’da düzenlenen BAKAF 2018 ziyaretçi profilinin şehirde kalacak olmasının katılımcılar açısından da önemli avantaj sunduğunu söyleyen Karadeniz; “Fuarımızın Onur Konuğu Ülke Katar, Lübnan ve Somali gibi ülkemize büyük ilgi duyan ve yatırımları bulunan ülkelerin yanı sıra Uluslararası Üniversiteler Birliği ile ortak organizasyonumuz Teknoloji Konferansı, fuarımızın konseptini daha da değerli kılmış ve bölgemiz daha fuar düzenlenemeden dış turizmin odak noktası haline gelmiş, tanıtımı noktasında önemli adımlar atılmıştır. Fuar sonrası katılımcı ülkeler ve Konuk Ülke Katar heyetleriyle bölgeye düzenleyeceğimiz gezilerle de yatırımlar ve iş birlikleri noktasında oldukça değerli adımlar atılacak. Seçim dolayısıyla Ramazan Bayramı tatili kısa tutulacak ve oy verme işlemi için seçmen ikamet yerlerine dönüş yapacağından, fuarımız Kurban Bayramı ve yaz tatili seçenekleri için de önemli bir uğrak yeri olacak” dedi.

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel turizm organizasyonu

27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı’na Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illeri valilik, belediyeler, turizm müdürlükleri, üniversiteler, ulusal ve uluslararası acenteler, yöresel ürün tehir ve satış stantlarında yerel girişimciler katılım sağlıyor.

Katar’ın onur konuğu, Lübnan, Sudan ve Somali’nin yan ısıra birçok Avrupa ülkesi ve Türki Devletlerden de ziyaretçi ve katılımcının yer aldığı BAKAF 2018 bölgesel turizm ve tanıtım fuarı olarak Türkiye’nin ilk ve tek fuarı olma özelliğine sahip.

Geniş katılım, bol seçenekli bir tanıtım

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri dolayısıyla ülke ekonomisindeki ve genel durumundaki rahatlamanın yansımalarının da etkisiyle düzenleyecekleri fuarın bölge açısından önemli bir milat olacağına dikkat çeken Karadeniz; “Türkiye’nin özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yöresel değerlerin de bir arada değerlendirildiği geniş katılımlı ve Türkiye’de bir ilk olacak organizasyona imza atıyoruz. Valiliklerimiz, belediyelerimiz, ulusal ve uluslararası turizm ve seyahat acentelerimiz, yabancı ülke temsilcilikleri, konuk ülke KATAR ve diğer yabancı alım heyetleri ile sadece bölgenin değil, ülkemizin de ekonomik ve turizm vizyonuna yönelik değerli bir buluşmayı hayata geçiriyoruz” dedi.

Eğitimin devleri de fuarda

Yüksek öğrenim sınavlarının hemen öncesinde düzenlenmekte olan BAKAF 2018’in, bölge üniversitelerinin tanıtımı açısından özellikle gençlerin uluslararası öğrenci organizasyonlarıyla tanışma fırsatı da bulacaklarını belirten İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Karadeniz, Uluslararası Üniversiteler Birliği ve ortak hareket ettikleri Arap Üniversiteler Birliği üyesi 360 üniversitenin de fuar kapsamında düzenlenecek konferansla tüm dünyanın ilgisini odaklayacağına işaret etti.

Bölge nüfusuna kayıtlı 3 milyona yakın nüfusun yanı sıra İstanbul’un dünyanın bir çok ülkesinde gerek ekonomik gerek nüfus bakımından daha büyük bir şehir olduğunu belirten Karadeniz, böyle bir şehirde Batı Karadeniz’i anlatmak ve tanıtmak, öğrenci varlığı olarak da 1 milyona yakın potansiyelin ilgisini bölge okullarına çekme fırsatı sağladığını söyledi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1598 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.