logo

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlu Olsun

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlu Olsun

24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmış, böylece haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN, “Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir.

Gazetecilik, ülkemizdeki en zor mesleklerden birisidir ve bu mesleği icra eden arkadaşlarımız hayatın her alanında gece gündüz, yağmur çamur demeden mesleklerini icra ediyorlar. Bizler, ilçemizde, şehrimizde, ülkemizde ve dünyada olan olayları kamuoyuna biran önce duyurma ve servis etme telaşı ile hareket ediyoruz.

Amacımız hızlı ve doğru bir şekilde dünyada ve ülkemizde cereyan eden olayları kamuoyuna aktarmak ve halkımızın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunmaktır.

Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin vazgeçilmezi olduğu gerçeğini, 15 Temmuz tarihinde ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi sırasında bir kez daha gördük. O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını halka aktaran basınımız, darbecilerin bütün planlarını alt üst etti. Hem ulusal basınımız hem de yerel basınımız, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanan olayları ve gelişmeleri halka doğru bir şekilde aktarmış ve kamuoyunu aydınlatmıştır. 

Bu vesile ile basında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümü vesilesiyle, bütün basın emekçilerinin Basın Bayramı’nı tebrik ediyor, meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » »
747 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.