logo

27 Mayıs Kara Gün Anıt Mezar’da Telin Edildi

27 Mayıs Kara Gün Anıt Mezar’da Telin Edildi

27 Mayıs Kara Gün Anıt Mezar’da Telin Edildi

Adnan Menderes Dernekler Federasyonu (ADFED) ve Adnan Menderes Konfederasyonu (ADKONFED) Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri 27 Mayıs Pazar günü Saat:14.00’da Topkapı Anıtmezar Külliyesinde “27 Mayıs 1960 Eşkıya Ayaklanması” nı telin maksadı ile  toplandı ve basın açıklamasında bulundu.

ADFED Genel Başkanı Vedat Eryetiş, “27 MAYIS 1960 sonunda kurulan mahkemelerin verdiği kararla idam edilen başta merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı bu gün Anıt Mezarda saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Eryetiş, “27 Mayıs 1960, T.C. tarihine büyük bir balyozun indiği, sonuçlarının bu ülkenin geleceğinin ve ideallerinin yerle bir olduğu tarihtir. Şehit Başvekilimiz Adnan Menderes ve Arkadaşları Zorlu ve Polatkan’ın kaderlerinin belirlendiği tarihtir. Bu vesile ile 27 Mayıs’ın müsebbiplerini lanetle ve nefretle kınıyorum” dedi.

Adnan Menderes Konfederasyonu Genel Başkanı Fatih KAVALOĞLU, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu hamisi ve müsebbibi büyük  Atatürk’ün, bu cumhuriyeti kurmak için vermiş olduğu mücadelede, yurdun her cephesinde savaşmış ve istiklal madalyası ile taltif olmuş olan, yiğit devlet adamlarının kurmuş olduğu “DEMOKRAT PARTİ”yi 27 Mayıs 1960 da illegal yollarla, aziz Türk milletinin kahir ekseriyetine rağmen alaşağı eden ve üç tane devlet adamını canice katleden, 27 Mayıs’ın müsebbiplerini lanetle ve nefretle kınıyorum” dedi.

KAVALOĞLU, “Büyük Türk milleti sizlere müteşekkirdir, bu gök kubbe altında bu ezan sesleri işitildiği müddetçe, sizlere olan bu milletin saygısı sevgisi ve alakası artarak devam edecektir. Mekanları cennet olsun. Yaşasın Büyük Türk Milleti. Yaşasın Büyük Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

Etkinlik duaların ardından sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1804 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.