logo

28 Şubat ve 17 Aralık Protesto Edildi

28 Şubat ve 17 Aralık Protesto Edildi

28 Şubat ve 17 Aralık Protesto Edildi

28-subat-protesto

ÖNDER’in kurucularından olduğu ve 30’dan fazla Sivil Toplum Kuruluşu’nun yer aldığı 28 Şubat Platformu ve Sivil Dayanışma Platformu 28 Şubat Post-modern darbesini ve 17 Aralık operasyonlarını protesto etmek amacıyla İstiklal Caddesi’nde yürüyüş düzenledi.

Taksim Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne kadar ‘ Ne Kemalist vesayet ne Gülenist vesayet’ gibi birçok slogan eşliğinde yürüyen Platform üyeleri Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Avukat Cahide Gülnur Sarı, seçilmiş iktidarlara karşı yapılan her türlü darbelere karşı olduklarını belirtti. Sarı; “28 Şubat’ta darbeye zemin hazırlamak için senaryolar yazılmış, aktörler belirlenmiş, oynanan oyunlarla seçilmiş Meclis ve siyasal iktidar itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Provokatif eylemler ve gazete manşetleriyle sözde irtica tehdit ve tehlikesinin topluma inandırılması için psikolojik harekât yürütülmüştür. Vesayeti kabul etmeyen seçilmiş iktidarı devirmek için 57’li çetenin tahriki, bir kısım medyanın manşetleri, büyük sermayenin desteği ile tanklar yürütülmüş, cebir şiddet ve tehditlerle meşru iktidar devrilmiştir. Altın tepside kendisine iktidar sunulduğunu ifade eden 28 Şubat darbe yönetimi hukuku çiğnemiş, hak ve özgürlükleri ayaklar altında almıştır.” dedi.

Basın açıklamasının ardından söz alan Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ise darbe dönemlerinde ortaya çıkan yapılanmaların 17 Aralık’ta da kendini gösterdiğini söyledi. Petek, “Milli iradeden yana tavrını kararlılıkla ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarının kıymetli temsilcileri. Hepiniz hoş geldiniz. Bu dik duruşunuzla milli iradeye sahip çıkma iradesi gösterdiğiniz için hepinize 28 Şubat Platformu adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Zıt Kutuplar Kol Kola Girdi

27 Mayıs darbesiyle Adnan Menderes’in ve 2 Bakan’ın masumca asıldığını belirten Petek, ‘Biz 27 Mayısları 12 Eylül’ü, 12 Mart’ı, 28 Şubat’ı ne de 27 Nisan bildirisini asla unutmadık unutmayacağız’ dedi.

Petek, Dün Başbakan Adnan Menderes’e yapılanların bugün Erdoğan’a yapılmak istendiğine dikkat çekerek, “Nasıl ki 27 Mayıs öncesinde 10 yılda ülkeyi kalkındıran Menderes ve arkadaşlarına 12 uçak dolusu altınla ülkeden kaçacak yalanını uydurdular. Bugün de seçilmişleri devirebilmek için benzer yalanları devreye soktular’ diyerek STK’ların hükümetin arkasında olduğunu belirtti.

30’u aşkın STK ve yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş Beyoğlu Tünel’inden Galatasaray Lisesine kadar devam etti. Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasının ardından protesto son buldu.

Darbelere karşı olan STK’lar olarak; AGD-  AKABE – AKDAV – ANADOLU PLATFORMU – ASDER –  BEYAZ HAREKET DERNEĞİ – BİRLİK VAKFI – HİKMET VAKFI –  HUKUKÇULAR DERNEĞİ –  HUKUKÇU KADINLAR PLATFORMU –  ENSAR – EĞİTİM BİR SEN –  MAZLUMDER – MEMUR SEN –  OKU-DER – ÖNDER – ÖZGÜRDER – SAĞLIK SEN –  SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMU – ULUSLAR ARASI HUKUKÇULAR BİRLİĞİ – TGTV – 28 ŞUBAT ÖĞRETMENLER PLATFORMU – 23 ŞUBAT GENÇLİK HAREKETİ protesto yürüyüşüne ve basın açıklamasına katıldılar.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1723 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.