logo

3.Fevzi Şeker İstanbul Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası Kağıthane’de Yapıldı

3.Fevzi Şeker İstanbul Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası  Kağıthane’de Yapıldı

 Milli Güreşçi Fevzi Şeker ölümünün 3’üncü yıl dönümünde Kağıthane Belediyesi ve Hasbahçe Spor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği “3.Fevzi Şeker İstanbul Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası” ile anıldı.

Turnuvaya Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Hasbahçe Spor Kulübü Başkanı Servet Akgün ve Başkan Vekili Temel Şardan, Kağıthane Güreş Ağası Yusuf Yoldaş, Fevzi Şeker’in yakınları, Avrupa ve Dünya Şampiyonları, Güreş Milli Takım Teknik Direktörü, Oda ve dernek başkanları, muhtarlar, Federasyon başkanları ile 5 farklı federasyon temsilcisi yerel ve ulusal basın ile eski milli güreşçiler katıldı.

Yahya Kemal Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalara İstanbul’dan pek çok spor kulübü ve Bulgaristan’ın Burgaz Güreş takımı da katıldı. Serbest kategorisinde gerçekleştirilen turnuvada genç sporcular kilolarına göre müsabakalar yaptı.

 fevzi seker gures musabakasi

Milli Güreşçi Fevzi Şeker İçin Minderde Ter Döktüler

Yoğun seyirci desteği olan turnuvaya 11 Takım, 110 sporcuyla katıldı. Birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya mücadele eden genç sporcular, minderde zor anlar yaşadı.

Serbest güreş kategorisinde gerçekleştirilen turnuvada mindere çıkan sporcular salondakilerin tezahüratları eşliğinde birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıran kırana güreştiler. Büyük çekişmenin sahne olduğu güreşlerde sporcular göstermiş oldukları başarılardan dolayı tribünlerden büyük alkış aldı.

 IMG_0078 

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Milli Sporcu Fevzi Şeker’in adını yaşatmak ve güreşi gelecek nesillere aktarmak için 3 senedir bu turnuvayı düzenliyoruz. İlçemizde güreşe olan ilginin daha da arttığını görüyorum. Gençlerimiz bu işi kavramış inşallah gelecekte iyi bir güreşçi olurlar. Ay yıldızımızı uluslararası platforma taşıyan değerlerimiz için bu etkinliği önümüzdeki senelerde daha da büyük bir organizasyon haline getireceğiz ”dedi.

fazlı kılıç IMG_0110

Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer amaçlarının güreş sporuna mal olmuş kişileri gençlere tanıtmak ve spora ilgiyi çekmek olduğunu belirterek “Gençlerimize, sporcularımıza örnek olacak bir şahsiyetin adını yaşatmak adına organizasyonun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz” şeklinde konuştu.

 servet akgün

Hasbahçe Spor Kulübü Başkanı Servet Akgün, Üçüncüsünü yaptığımız Fevzi Şeker Turnuvasının uluslararası boyuta taşınarak “Güreşin Hasbahçesi” Kağıthane olmalıdır dedi.

 temel şardan

Hasbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Temel Şardan, “Yıllardır sabırla, ve büyük bir azimle Kağıthane’de Türk güreşine sporcu kazandırmak için sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda emeklerimizin boşa gitmediğini gösterir başarılı sonuçlar almaya başladık” dedi.

fevzi seker gures turnuvası kağıthane fevzi seker gures turnuva madalya
11 takımın, 110 sporcuyla katıldığı müsabakalarda takım klasmanında Kağıthane Hasbahçe Güreş Kulübü birinci, Beşiktaş Güreş Kulübü ikinci, Bağcılar Halk Eğitim Merkezi Güreş Kulübü Üçüncü, Bulgaristan Burgaz Güreş Kulübü dördüncü oldu. 

IMG_0229

Müsabakada en teknik güreşçi Kağıthane Hasbahçe Güreş Kulübünden İbrahim Hakkı Koçak, en centilmen güreşçi Bulgaristan Burgaz Güreş Kulubünden İvan Stefanov seçilmiştir. 10 altın, 10 gümüş ve 20 bronz madalyanın dağıtıldığı turnuvada Kaymakam Ahmed Akın Varıcıer ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bütün sporculara plaket ve madalya takdim etti.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2741 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.