logo

Mevlana’yı Anma Etkinliği Yapıldı

Mevlana’yı Anma Etkinliği Yapıldı

Mevlana’yı Anma Etkinliği Yapıldı

mevlanayı anma programı

Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM)’nün  düzenlediği Mevlana’yı Anma  etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Kağıthane Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Büykşehir Engelliler Müdürü Bekir Köksal, İSEM yönetici ve çalışanları, STK yönetici ve üyeleri, birim müdürleri, engelliler ile aileleri ve Kağıthaneliler katıldı.

Gurur veren bir programa ev sahipliği yapıldığını söyleyen Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, “Kağıthane adına onur verici, bizler için gurur verici bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz Türkiye’ye örnek bir çalışma gerçekleştiriyor. Her konuda olduğu gibi bu engeliler konuda da bilimsel çalışmalar yaparak ciddi adımlar attı. İstanbul’un her noktasına bu hizmetleri götürebilmek, çağdaş standartlara bu İstanbul’umuzun ulaşabilmesi için fiili çalışmalar yapmak, uygulamada bunları yapmak kolay değil” dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Kağıthane’de 500 bin kişilik bir aileyiz. Ailemiz içerisinde herkes var. Engelli vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, STK üyelerimiz, iş adamlarımız, tüm gruplarla birlikteyiz. Bizler yaşamı hep birlikte güzelleştirmeye çalışıyoruz. Engellilerimiz için çıkarılan yasa, yapılan uygulamalar ve çalışmalar için Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yapılan çalışmalarla engellilerimiz sokağa çıkabilir, sosyal ve siyasal çalışmalarda yer alıyorlar. Engellilerimiz hayatın içerisinde aktif ve üretken hale geldi. Ben bu anlamda bir kez daha Başbakanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Engelliler Müdürü Bekir Köksal, “2005 yılında belki dünyada ilk defa engelliler ile ilgili bir yasa çıkarıldı. Bu yasa engellilere ulaşımından, sağlığa, istihdamdan, medikal ihtiyaçlara kadar bir çok yarar sağladı. Biz de bu hakları Başbakanımızın mirası ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın desteği ile şuan İstanbul’da 26 merkez 4 tane de irtibat bürosu olarak 30 ayrı yerde engellilerimize destek veriyoruz. Kağıthane bu konuda çok şanslı. Hem Kaymakamlığımız destek veriyor, hem de zaten en eski birimlerimizden biri olan ve Kağıthane Belediyesi’nin desteği ile kurulan Gürsel Mahallesi’ndeki birimimiz ilçede hizmet veriyor. Bu konuda Kaymakamımız ve Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diyerek engelli vatandaşlara sunulan hizmetleri anlattı.

Mevlana’yı Anma  etkinliğinde engellilerden oluşan sufi sema gösterisi davetliler tarafından beğenilirken, tasavvuf müziği dinletisi büyük alkış aldı.

Etiketler: » » » » »
1457 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.