logo

65 yaş ve üzeri vatandaşlara müjde

65 yaş ve üzeri vatandaşlara müjde

65 yaş ve üzeri vatandaşlara müjde

ücretsiz seyahat kartları

Kadir Topbaş, 65 yaş üzeri vatandaşların nüfus cüzdanlarını göstererek tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz istifade edebileceklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara yeni bir müjde vererek, 65 yaş üzeri vatandaşların nüfus cüzdanlarını göstererek tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz istifade edebileceklerini söyledi.

Başkan Topbaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği”nin İstanbul’da uygulanmasının startını verdi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, İstanbul’da toplu ulaşım hizmeti veren İETT otobüsleri, TCDD Hatları, İstanbul Metro, Tramvay ve Füniküler Hatları, İstanbul Otobüs A.Ş. hatları, Özel Halk Otobüsleri Hatları, İstanbul Şehir Hatları, Dentur ve Turyol Hatları ile Mavi Tur Hatlarında çalışan tüm toplu ulaşım araçlarında ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

İstanbul’da yaklaşık olarak 700 bin civarında 65 yaş ve üzerindeki vatandaş bu uygulamadan yararlanacak. Vatandaşlar ücretsiz seyahat kartlarını alıncaya kadar nüfus cüzdanlarını göstererek ücretsiz seyahat edecek.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1487 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.