logo

7. Uluslararası Dergi Fuarı Açılıyor

7. Uluslararası Dergi Fuarı Açılıyor

7. Uluslararası Dergi Fuarı Açılıyor

7. Uluslararası Dergi Fuarı Açıldı

Giriş

Her yıl Türkiye Dergiler Birliği tarafından düzenlenen,  7. Uluslararası Türkiye Dergi fuarı 10-15 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Tarihi Sirkeci Garı’ndan 305 derginin katılımıyla gerçekleşiyor. Bu fuarı önemli kılan, dünya da bir ilk olmasıdır.  Dergi fuarına, yaklaşık 20 ülkeden dergi katılmaktadır.  Bizim medeniyetimiz bir bilgi medeniyetidir. Kaleme ve kâğıda dokunmak gerekiyor. Derginlerin dünyasında, tefekkür yolculuğuna çıkmak gerekiyor.

Dergi Fuarının Teması, Eleştiri Mi Linç Mi?

Dergi fuarının teması oldukça ilginç,” Eleştirimi linç mi?”  evet günümüzün önemli konularından birisi olan Eleştiri ahlakının seçilmesi elbette ki önemlidir. Eleştiri başkadır, laf saymak, sövmek bambaşka bir şeydir. Dergiler insanlara eleştiri sanatını da öğretirler.  Bir çok dergide eleştir ile ilgili makaleler bulunurken, bazı dergiler ise eleştiri konusunu dosya olarak gündeme getirmektedirler. Eleştiri öldürmek değil, doğru bir şekilde hayat vermektir.

Dergi Fuarı Neden Önemli

Bilindiği gibi kitaplar bir kişinin ürünü iken, dergiler bir topluluğun ürünüdür. Her dergi bir zekâ topluluğudur.  Dergilerin sayfalarında herkes kendisiyle ilgili bilgileri bulması, okuması mümkündür. Kaliteli yazarlar, dergilerden çıkar. Düşündüren yazılar dergi sayfalarından çıkar. Birçok yazarın yazar yolculuğunun ilk adımı dergilerde yazmakla başlamıştır. dergiler okur ve yazar okulu gibi önemli bir görevi üstlenmektedir.

Dergiler, Önemli Birer Okuldur

Dergi demek, dava demektir.

Dergi demek, sanat demektir.

Dergi demek, kültür demektir.

Dergi demek, şiir demektir.

Dergi demek, edebiyat demektir,

Dergi demek düşünce demektir.

Dergi demek, direniş demektir.

Siyaset, kültür, sanat, mizah vs. Kendi alanında yayın yapmakta olan birçok dergi, dergi fuarında bulmanız mümkündür.

Peki, Dergi Fuarında Neler Olacak

Haksöz Dergisinin “25 yıl 300 Sayı Sergisi”, İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM) hazırladığı “İslamcı Dergiler Sergisi” okuyucularla buluşacak. Ayrıca,  “Uluslararası Dergicilik Ödülleri” de sahiplerine verilecektir.

Dergi Fuarına Katılacak Olan Bazı Dergiler

Haksöz, Vuslat, Hacamat, Seyyide, Semerkant, Altınoluk, Okuryazar, Lacivert, Kurani Hayat, Furkan, Nisanur, İnzar, Genç, Kulis Tiyatro, Nesli Cedid, Kitap ve Hikmet, Davet Mektebi, Fosforlu Elma, İtibar, Genç Yorum, Bizim Aile, Nida, İktibas, Yedi İklim, Şiar, Halk Edebiyatı, La, Hüküm vs.

Fuar Hakkında İnce Bir Not

Uluslararası Dergi Fuarı, 10-15 Mayıs tarihleri arasında saat 09:30 ile 21:00 saatlerin de ziyaret edilebilecek.

Sonuç

Dergi fuarını gezmek, bilgi hazinenize biraz daha bilgi katacaktır. Dergilerin Yazarlarıyla, Editörleriyle, Genel Yayın Yönetmenleriyle sohbet ve tanışma imkânınız olacak.  Ayrıca fuarda yapılan etkinlikleri takip etmenizde mümkündür.

Şimdi vakit, dergi fuarına gitme vakti…

Haber: Ziya Gündüz

7. Uluslararası Dergi Fuarı İstanbul Tarihi Sirkeci Garı

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1283 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.