logo

Teröre Karşı Tek Yüreğiz

Teröre Karşı Tek Yüreğiz

Teröre Karşı Tek Yüreğiz

Teröre Karşı Tek Yüreğiz

Türkiye Teröre Karşı Dik Durmalıdır
Türkiye bu saldırıları ve şokları da atlatacaktır. Bunun için en başta yapması gereken şey paniğe düşmemek, tepkisel davranışlar göstermemek, her adımı hesaplayarak atmaktır.

Şunu Hiç Aklımızdan Çıkarmayın
Allah’ın takdiri neyse o yerine gelecektir. Bize düşen ise, O’nun rızasını gözetmektir.

Kimse Allah’ın takdiri üzerinde bir tasarrufa sahip değildir ve olamaz. Kadere karşı konulmaz.

Vatan Sana Canım Feda

Teröre Karşı Tek Yumruk

Eğer “Allah Bizimledir” diyorsanız, mahzun olmayın!

Şüphe yok ki, hükümet terör saldırılarına karşı hazırlıkları her alanda ciddî biçimde gözden geçirecek. Varsa hataları ve eksiklikleri giderecektir. İstihbaratı kuvvetlendirecek ve uluslararası işbirliklerine gitmeye çalışacaktır.

Her toplumsal kesim de dikkatli, sağduyulu ve yapıcı olmalı. Terör sadece hükümeti değil, tüm Türkiye’yi hedef alıyor. Bölge zaten problemliydi ama Suriye’de yaşananlar sıkıntıları iyice artırdı ve derinleştirdi. Türkiye hem coğrafyası hem de politikaları yüzünden birçok gücün hedef tahtasındadır.

Birileri ihanet edecek, birileri yanlış yapacak, Şeytana uyacak. Evet bu dün böyle idi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak.

Evet, bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde hayır olabilir. Tedirginlik yok. Telaş yok. Stres yok…

Türkiye bu saldırıları ve şokları da atlatacaktır. Bunun için en başta yapması gereken şey paniğe düşmemek, tepkisel davranışlar göstermemek, her adımı hesaplayarak atmaktır.

Fitne zamanı koşuyorsanız yürüyün, yürüyorsanız durun, duruyorsanız oturun, oturuyorsanız uzanın. Her duyduğunuza inanmayın. Ve kendi aranızda tefrikaya düşmeyin. Sabırlı olun. Allah (c.c.) sabreden, şükreden ve direnenlerle birlikte olacaktır.

Teröre Karşı Tek Yumruk

Şunu hiç aklımızdan çıkarmayın
Allah’ın takdiri neyse o yerine gelecektir. Bize düşen ise, O’nun rızasını gözetmektir. Kimse Allah’ın takdiri üzerinde bir tasarrufa sahip değildir ve olamaz. Kadere karşı konulmaz. Amerika da, İsrail de, Mason Locaları da, Şeytan da Hz. Allah’ın iradesi altındadır.

Biz ise Allah’ın rızasına talibiz
Kader Allah’ın iradesidir. O’nun iradesi üstünde bir irade yoktur. O irade sahibi bizi özgür bıraktı, ama O, zaten ne yapacağımızı bildiği için rızası dışındaki işlerin oluşması da iradesi içindedir. Şeytanı yaratıp serbest bırakan, bizi yaratıp akıl verip, sorumlu tutan ve irade sahibi kılan da O’dur.

Her şeyi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi, “ol” diyince olduran, “öl” diyince öldüren, kadere, rızka ve ecele hükmeden, kuyudaki Yusuf’u Mısır’a sultan eden, bizi yeryüzünün varisi kılmak isteyen bir Allahımız var.

Hz.Yakub (a.s.) evinde olanları biliyoruz. Firavunun sarayında olanları da. Hz. İsa’ya ihanet edenleri de tanıyoruz. Bunlar hep olacak ve bu şekilde insanlar cennete ve cehenneme doğru yolculuklarına devam edecek.

Şimdi okumak ve düşünmek vaktidir
Birileri bu süreçte kendi cennetine tuğla taşımaya, birileri kendi sırtında kendi cehennemine odun taşımaya devam edecektir. Bu trajik olaylar uyuyan insanların ölüm ve kötü günler ihtimali ile yüzleşmesine sebep olacak. Bu da uyanmaları için bir fırsata dönüşecektir.

Hak şerleri hayreyler,
Sen sanma ki gayreyler,
Arif anı seyreyler,
Görelim Mevlam neyler,
Neylerse güzel eyler.

Herkes bilsin ki Türkiye, insanlıktan nasip alamamış teröristlerin ve yandaşlarının emellerine asla ulaşamayacağı bir ülkedir. Daha da kenetlenip sağduyu ve kardeşlik içinde terörün kökünü hep birlikte kazıyacağımız gün yakındır ve bundan zerrece şüphemiz yoktur.

Terör saldırılarını lanetliyor. Hayatın kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize Allah’tan şifa diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2289 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.