logo

ABD’nin Başörtülü İlk Vekili: İlhan Omar

ABD’nin Başörtülü İlk Vekili: İlhan Omar

ABD’nin Başörtülü İlk Vekili: İlhan Omar

abdnin-basortulu-ilk-vekili-ilhan-omar

45’inci başkanlık yarışının tamamlandığı ve Donald Trump’ın başkan olarak seçildiği ABD’de bir ilk daha yaşandı. İlhan Omar, Temsilciler Meclisi’ne giren ilk başörtülü vekil oldu.

donald-trump-abd-baskani-oldu

Dünyanın merakla beklediği ABD başkanlık seçimlerinde sonuç belli oldu, Cumhuriyetçi aday Donald Trump Birleşik Devletler’in 45. Başkanı seçildi.

45’inci başkanlık yarışının tamamlandığı ve Donald Trump’ın başkan olarak seçildiği ABD’de bir ilk daha yaşandı. İlhan Omar, Clinton’ın partisi Demokrat Parti adına Minnesota’dan Temsilciler Meclisi’ne giren ilk başörtülü vekil oldu.

donald-trump-kimdir

Donald Trump Kimdir?

Donald Trump, Haziran 1946’da New York’ta doğdu. 1960’lı yılların başında liseyi kötü hal ve gidişi yüzünden terk etmek zorunda kaldı. Ardından askeri akademide okudu ve 1968’den sonra Pensilvanya’da bulunan Wharton Institute’de işletme bilimleri eğitimi aldı.Üniversite yıllarında babası Fred Trump’ın emlak ve inşaat firmasında çalıştı.1999’da babasını alkol bağımlılığı sebebiyle hayatını kaybetmesiyle, hayatı boyunca alkollü içkiden ve sigaradan kaçındı. Donald Trump, ailesinin Brooklyn ve Queens’te bulunan işleriyle yetinmedi, harabe halindeki Commodore Oteli’ni Grand Hyatt Oteller zincirine dönüştürdü. Manhattan’daki bir binayı alarak 68 katlı ünlü Trump Tower’ı inşa etti, çok sayıda otel açtı. Ayrıca eğlence sektöründe de adeta bir imparatorluk kuran Trump 1996-2015 yılları arasında Miss Universe, Miss USA, and Miss Teen USA güzellik yarışmalarının organizasyonunu yaptı. Donald Trump’ın 3 evliliğinden 5 çocuğu bulunuyor. Trump son olarak 2005 yılında Slovenya doğumlu ünlü model Melania Knauss ile evlendi.

ilhan-omar-kimdir

İlhan Omar Kimdir?

1982 yılında Somali’de dünyaya geldi. North Dakota State Üniversitesi mezunu. Siyasete Demokrat Parti ile atılan İlhan Omar, ABD tarihinde Temsilciler Meclisi’ne giren ilk başörtülü vekil oldu. 34 yaşındaki Somali göçmeni İlhan Omar, Clinton’ın partisi demokrat parti adına Minnesota’dan seçildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2076 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.