logo

Abide-i Hürriyet Spor Kulübü’nden Sporculara İlk yardım ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi

Abide-i Hürriyet Spor Kulübü’nden Sporculara İlk yardım ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi

Abide-i Hürriyet Spor Kulübü’nden Sporculara İlk yardım ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi

Abide-i Hürriyet Spor Kulübü Seminer

Abide-i Hürriyet Spor Kulübü 29 Eylül 2014 Pazartesi günü Saat 18.00’de kendi kulüp binasında ilk yardım ve sağlıklı beslenme konulu seminer verdi.

Gerek Abide-i Hürriyet Spor Kulübü bünyesinde gerekse Kağıthane genelinde yaptığı çalışmalarla çocuklara ve gençlere sportif anlamda yol haritası çizen Abide-i Hürriyet Spor Kulübü Antrenörü İlhan Yıldız, yaptığı araştırmalarla da Spor müdürlüğü ile işbirliği içinde diğer kulüplerin hem ekonomik, hemde sportif anlamda çalışmalar yapmasının da yolunu açıyor. Abide-i Hürriyet takımında tüm yaş kategorilerinde spor yaptıran Yıldız, bu sezon yakaladığı gençler şampiyonluğu ile de takımın bir üst lige çıkmasını sağladı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Abide-i Hürriyet Spor Kulübü Antrenörü İlhan Yıldız “Bu proje ile ilgili bir süredir çalışıyorduk. Öncelikli olarak sporcularımızı ilk yardım ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmek amacı ile yola çıkarak Sadabad Polikliniği Başhekimi Dr.Ufuk Tamgaç ve Sağlık Memuru Dr.Hüseyin Can’ı seminerimize davet ettik dedi.

Abide-i Hürriyet Spor Kulübü İlk Yardım Dersi Abide-i Hürriyet Spor Kulübü İlhan Yıldız

Düzenlenen seminerde tüm sporculara Sadabad Polikliniği Başhekimi Dr.Ufuk Tamgaç ilk yardım, Sağlık Memuru Dr.Hüseyin Can sağlıklı beslenme konularını anlattı.

Çok verimli geçen seminerde Dr.Ufuk Tamgaç ve Dr.Hüseyin Can “Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir. Beslenme, sporcuların bilgi sahibi oldukları takdirde kontrol altında tutabilecekleri ve performanslarını etkileyen en önemli etkenlerden sayılmaktadır. Sporcu beslenmesi, son yıllarda üzerinde çok fazla çalışma yapılan ve gittikçe de dikkat çekmeye başlayan bir bilim dalı olup, spor bilimcilerinin olduğu kadar, sporcuların, antrenörlerin, kondisyonerlerin, sporcu ailelerinin ve spor ile ilgili tüm meslek mensuplarının bilgi sahibi olması gereken bir konudur dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
2967 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.