logo

Ada bazında adaletli bir imar anlayışı getireceğiz

Ada bazında adaletli bir imar anlayışı getireceğiz

Ada bazında adaletli bir

imar anlayışı getireceğiz

çetin aygün röportaj

Milliyetçi Hareket Partisi Kağıthane Belediye Başkan Adayı Çetin Aygün’le yerel seçimleri, çalışmalarını ve projelerini konuştuk.

Öncelikle sizi tanımak isteriz?

Çetin Aygün, 1962 Sivas doğumluyum. İlkokulu köyümde, orta öğretime Kayseri İmam Hatip Lisesi’nde başladım ve Sarıyer İHL’de bitirdim. öğrencilik yıllarımda güreş, judo ve tekvando sporları ile uğraştım. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdim. Ukrayna’da tez çalışmalarımı sürdürüp doktora yaptım. 2002 yılında “Osmanlıda Kadının Ekonomiye Katkısı” başlıklı tezi yazdım, Türkiye’de bu alanda ilk yazılan bir tezdi. Ve bu tezle doçentlik unvanı aldım. 2007 yılında bu tezi geliştirerek İslam’da kadının ekonomiye katkısı başlıklı tezimle de profesörlük unvanı aldım. Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu Ticareti Konseyi iktisat İşleri’nden sorumlu genel başkanlığı yürüttüm. Bunun yanı sıra “ASİYAT, TÜRDER, Sivaslılar Vakfı, Şarkışlalılar Derneği, Selçuklu Derneği gibi birçok STK’da görev yaptım. Evliyim bir çocuğum var.

Siyasete ilginiz nasıl başladı?

13 yaşındayken MTTB’ nin günüllü çaycısı olarak çalışmaya başladım. Oradaki çalışmalarımı görünce beni gençlik kolları başkanı yaptılar. Yıllar geçti Refah Partisi ve MHP’yi takip ediyordum ama aktif değildim. Muhsin Yazıcıoğlu 1993’de MHP’den ayrılıp
Büyük Birlik Partisini kurunca 1999 yılında Muhsin Yazıcıoğlunun daveti ile 2 yıl İstanbul İl Yönetiminde görev yaptım. Daha sonra genel merkez MKYK üyeliği ve Yüksek İcra Kurulunda görev yaptım. Yazıcıoğlu’nun rahmetli olmasıyla beraber 2011’de
Sivas’tan 1.sıradan milletvekili adayı oldum. Genel Seçimleriden sonre aktif olarak siyaseti bırakmıştım fakat genel başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ ve teşkilatımız bize bu ülvi görevi teklif etmesiyle bunu bir emir olarak aldık ve MHP’den Kağıthane Belediye
Başkanı adayı oldum.

Son dönemde Kağıthane Belediyesinin çalışmalarını beğeniyor musunuz?

Başkasının arkasından konuşmayı sevmem. Fazlı Bey sevdiğim, sohbet ettiğimiz bir arkadaşımız. Trafik ve İmarda eksikleri olduğunu düşünüyorum. Bunun yanı sıra iyi şeyler de yapmıştır. Bugüne kadar kim iyi bir şey yapmışsa Allah ondan razı olsun.

Seçimi kazanmak için nasıl çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?

Kağıthane’nin bir MR’ını çekip eksiklerini belirleyeceğiz. Kağıthane çok karışık bir ilçe, kim gelirse gelsin işi çok zor. Gültepe’den Kağıthane deresine çıkmaya kalksan bir saat sürüyor. Çarpık bir yapılaşma söz konusu. Trafiği alttan tünelle veya raylı sistemle rahatlatmayı düşünüyoruz. Tapularını alamayanlar var. Bunlara çözüm üreteceğiz. Bunun gibi birçok projelere imza atacağız.

Belediye Başkanı seçilirseniz Kağıthane’de önceliğiniz nedir?

Önceliğimiz trafik, ikincisi yaşlılar için her mahalleye bir kompleks inşa etmek. Engelliler için yollara rampalar yapmak. Her şeyin önceliği istihdam, hanımlara meslek kazandıracağız. Sağlık ocakları yerine merkezi yerlerde tam teşekküllü hastane yaptıracağız. İmar çok büyük bir sıkıntı. Kentsel dönüşüme çok önem veriyoruz. Ada bazında adaletli bir imar anlayışıyla kentsel dönüşüm
yaptıracağız.

“Kağıthane’nin bir MR’ını çekip eksiklerini belirleyeceğiz. Kağıthane çok karışık bir ilçe, kim gelirse gelsin işi çok zor. Gültepe’den Kağıthane deresine çıkmaya kalksan bir saat sürüyor. Çarpık bir yapılaşma söz konusu. Trafiği alttan tünelle veya raylı sistemle rahatlatmayı düşünüyoruz. Tapularını alamayanlar var. Bunlara çözüm üreteceğiz. Bunun gibi birçok projelere imza atacağız.”

Esenler’de MHP bürosunun baskına uğraması ve bir şehit verilmesi ve bu olayların son dönemde seçimlere yakın zamanda ortaya çıkmasına ne diyorsunuz?

Milli ve manevi değerlere sahip olan MHP Teşkilatları her seçim arifesinde bölücü/yıkıcı grupların hedefi haline gelmiştir. Ülküdaşlarımız asla bu oyunlara gelmeyerek metanetini koruyacaktır. Şehit olan Cengiz Akyıldız kardeşime Allah’tan rahmet geride kalanlarına da sabırlar diliyorum.

Son olarak HASBAHÇE okurlarına neler söylersiniz?

Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin. Bize bu fırsatı verdiğiniz için şahsınıza ve Hasbahçe gazetesine teşekkür eder. 31 Mart Sabahı görüşmek üzere Allaha emanet olun.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1547 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.