logo

Adaleti İstemek mi? Adaleti Tesis Etmek mi?

Adaleti İstemek mi? Adaleti Tesis Etmek mi?

Adaleti istemek gerçekten çok önemli tesis etmek ise daha da önemli.

Yıllardır ülkemizde binlerce vatandaşımız, PKK tarafından katledilmiştir. Bunları yapanların ceza almasını istemek, adaleti istemek ve cezalandırıldığı zaman da adalet tesis olduğu için ülkemiz rahata ve huzura kavuşacağı için sevinmemiz gerekir.

Dünyada nice ülkelerde hiç uğruna insanlar katledilirken adalet istemek, en son Suriye’de binlerce çoluk çocuk, kadın, ihtiyar demeden insanlık yok edilirken, memleketlerinden, evlerinden çıkarılırken bunu yapanlara karşı adalet istemek, Bosna’da binlerce insan öldürüldüğünde bu insanları öldürenler için cezalandırılmaları için adalet istemek, Myanmar’da, Ace’de, Filistin’de, Irak’ta insanlığı yok edenler karşısında adalet istemek, Mısır’da demokrasiyle gelen yönetimin kanunsuz şekilde darbeyle indirilerek yüzlerce insanın ölümüne sebep olan yönetime karşı adalet istemek, insanlık için adaletin tesisi elbette çok önemli.

15 Temmuz’da 250 şehidimiz ve binlerce gazimiz için, ülkemiz için adalet istemek çok çok önemli.

Bunları yapan kim olursa olsun ister fetoş, ister dış güçler, destekçiler, istihbarat örgütleri, kimse bunlar? Bunlara karşı durarak adalet istemek çok önemli.

Muhalefet partisi birliğimiz için ve adaletin tesis edilmesi için adalet istese yerinde olurdu.

Ülkemizi dışarıya peşkeş çeken, gizli bilgileri veren kişilerin ceza alması tabii ki adalettir.
Adaleti istemek bu değildir. Şu anda adalet vardır ve tesis edilmektedir.

Milletimizin ramazan ayı huzur ayı idi, maalesef bu ayda şahsen bir kimse oruç tutmasa da genele saygı olarak böyle bir yürüyüş yanlıştır, o kadar insan oruç ayında bu yürüyüşe başlatılmıştır. İnsanlara eziyet olmuştur ve huzursuzluk yaratılmıştır.

Hiçbir kimse şahsi görüşlerini ülke menfaatlerinin üzerinde göremez ve görmemelidir.

Cennetmekan II.Abdulhamid zamanında hürriyet isteriz diye çıkanlar sonradan pişman olmuşlardır. Çünkü dış çevrelere prim vererek ülkemize zarar vermişlerdir. Tarih onları asla affetmeyecektir.

Ana muhalefet dışa prim vermek yerine 15 Temmuz birlikteliğini bozmadan, şahsi menfaatlerini düşünmeden, bazı yanlış marşlar vb.gibi marşlar söylemeden ülkemiz ve birliğimiz için derlenip toparlanmak durumundadır. Şu anki adalet yürüyüşü anlamsızdır.

Ne tesadüftür ki, Alman Der Spıgel Dergisi ile adalet isteriz diye yollara düşenler aynı manşeti kullanmışlardır.

İsterdik ki Dünyadaki adaletsizlikler için bu yürüyüşü yapmış olsalardı daha anlamlı olurdu.

Dünyadaki mazlumlara yapılanlara karşı sessiz kalan hatta orda ne işimiz var diyen bir görüş şimdi maalesef adalet istemektedir.

Acaba bu istek bir yerden mi kaynaklanmakta? Bu acelecilik nedir? Ramazanın bitmesini beklememek neden?
15 Temmuz’a yetiştirilmek istenen bir şey mi var?

Herşeye rağmen dünyada örnek bir millet olarak gururluyuz. Biz diğer ülkelere; adaletimizle, mazlumların yanında olmakla, onlara yardımcı olmakla örnek olduk. Her ülkede bizi seven, gıpta ile bakan milyonlarca insan var. Bizleri görünce gözleri parlayan toplumlar var Elhamdulillah.

Çok zengin, müreffeh gibi görünen, demokrasi diye bağıran birçok ülke; gerek demokraside, insanlıkta ve adalette sınıfta kalmışlardır.

Hala Bosna’da işlenen suçların, suçluların cezası verilememiştir. İslam ülkelerinde yapılan zulümlerin insanlık suçlarının cezası verilememiştir, adalet tesis edilememiştir.

Dünyada olup biten adaletsizliklere odaklanarak kendi içimizde tesis edilmekte olan adalete saygı duymak ve yürüyen adalet sistemimizi desteklemek gerekir.

Asıl mesele 15 Temmuz’u bize yaşatanlara karşı, ülkemizin dirliği ve birliği için hep birlikte olmak mecburiyetindeyiz.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına hürmetimiz sonsuzdur.

Milletimiz basiretli ve ileri görüş sahibi, feraset sahibi olduğunu daha öncede olduğu gibi kanıtlayacaktır.

Ne mutlu bu birliği ve dirliği destekleyenlere.

Selam ve Dua İle
Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » »
1519 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.