logo

Adnan Menderes ve Arkadaşları Şehadetinin 57. Yıldönümünde Mezarı Başında Anılacak

Adnan Menderes ve Arkadaşları Şehadetinin 57. Yıldönümünde Mezarı Başında Anılacak

Adnan Menderes Şehadetinin 57. Yıldönümünde Mezarı Başında Anılacak

ADFED, Demokrasi şehitlerimiz merhum Başvekil Adnan Menderes, Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanımız Hasan Polatkan’ın idam edilişinin 57. Yıldönümünde; 17 Eylül Pazartesi Günü Saat: 11.00’da Topkapı Adnan Menderes Anıtmezar’da anma töreni düzenliyor.

ZORLU VE POLATKAN 16 EYLÜL’DE İDAM EDİLDİ

Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, 16 Eylül 1961 tarihinde sabaha karşı idam edildi.

ADNAN MENDERES 17 EYLÜL’DE İDAM EDİLDİ

Başvekil Adnan Menderes ise 17 Eylül 1961‘de sağlık muayenesini yapan doktor heyetinden “hasta olmasına rağmen” sağlam raporu alınmasının ardından, İmralı Adası’na götürüldü ve 17 Eylül’de saat 13.21’de İmralı Adası’nda idam edildi.

TBMM, 1990 yılında çıkardığı yasayla, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’ya itibarlarını iade etmiştir.

Konu hakkında görüş aldığımız Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Başkanı Dr.Muharrem Vedat Eryetiş, “Demokrasi şehitlerimizi, 17 Eylül Pazartesi günü Saat: 11.00’da Topkapı Anıtmezar’da bir kere daha yılmadan, usanmadan saygı ile yad edeceğiz. ADFED olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz anma törenine Aziz Türk Milletimiz davetlidir” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak demokrasi şehitlerimiz; Başvekil Adnan Menderes, Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanımız Hasan Polatkan’ın idam edilişinin 57. Yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
2952 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.