logo

Adnan Menderes ve Arkadaşları Mezarı Başında Anıldı

Adnan Menderes ve Arkadaşları Mezarı Başında Anıldı

Adnan Menderes ve Arkadaşları Mezarı Başında Anıldı

Adnan Menderes Dernekler Federasyonu (ADFED), Demokrasi şehitlerimiz merhum Başvekil Adnan Menderes, Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanımız Hasan Polatkan’ın idam edilişinin 57. Yıldönümünde; 17 Eylül Pazartesi Günü Saat: 11.00’da Topkapı Adnan Menderes Anıtmezarda anma töreni düzenledi.

Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, 16 Eylül 1961 tarihinde sabaha karşı idam edildi. Menderes ise 17 Eylül 1961‘de sağlık muayenesini yapan doktor heyetinden hasta olmasına rağmen “sağlam” raporu alınmasının ardından, İmralı Adası’na götürüldü ve 17 Eylül’de Saat: 13.21’de İmralı Adası’nda idam edildi. TBMM, 1990 yılında çıkardığı yasayla, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’ya itibarlarını iade etti. 

ADFED Genel Başkanı Dr.Muharrem Vedat Eryetiş, ”Türkiye’de demokrasiye ve özgürlüklere hiçbir gücün asla halel getiremeyeceğini, hiçbir gücün ve odağın milli irade ile millet iradesini yok sayamayacağını haykırmak için Türkiye’nin bir daha asla darbelerle vesayet hevesleri girişimleri ile muhatap olmayacağı bir Türkiye’de demokrasiyi yaşamak ve demokrasiyi yaşatmak ve şehitlerimizi rahmetle anmak için burada toplandık. Coşku ve sevgi ile sabahlara uyanmak istiyoruz. Türkiye gece yarısı darbeleri ile uyanmasın. Vesayetin, demokrasi dışı güçlerin hevesleri ve hayallerinin hayata geçmesinin önlenmesi için biz buradayız. Halkımızın bir vefa göstergesi olan bu demokrasi şehitlerimiz; Başvekil Adnan Menderes, Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanımız Hasan Polatkan’ın idam edilişinin 57. Yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1805 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.