logo

AFETE HAZIR OL TÜRKİYE

AFETE HAZIR OL TÜRKİYE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi ve sonrasında yapılacak doğru davranışların birey ve ailelere kazandırılması için “Afet Farkındalık Eğitimi” videosu hazırlayarak “Afete Hazır Türkiye” kampanyası başlattı.

Afet nedir?

Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan, etkilenen toplumun baş etme kapasitesinin yeterli olmadığı doğa, teknoloji veya insan kaynaklı olaydır. Afet bir olayın kendisi değil, doğurduğu sonuçtur.

Afet Farkındalık Eğitimleri Milyonları Buldu

Eğitimlerde vatandaşlara afet öncesi ve sonrasında neler yapılması, afet sırasında ise nasıl davranılması gerektiği konusunda uygulamalı bilgiler verilmektedir.

Hedef kitlesi başta AFAD personeli, İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel, STK ve Gönüllüler, birey ve aileler oldu.

Farklı alanlarda; Çök, Kapan ve Tutun tatbikatı yapın

Bu eğitimlerle vatandaşlarımız olası bir afet anında evdeyse paniğe kapılmadan depremin ‘çök, kapan, tutun’ pozisyonuna girerek, alan küçülterek sağlam bir eşyanın yanında bulunması gerektiğini ve afet bittikten sonra paniğe kapılmadan evini güvenli şekilde terk etmesi gerektiğini öğrendi.

Eğitimde Yer Alan Konular:

Temel Bilgi ve Kavramlar, Afet Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar, Afet Sırasında Doğru Davranış Şekilleri, Afet Sonrası İlk Anlar, Yangın, Tahliye, İlk Yardım ve Psikolojik İlk Yardımdır.

Afet Farkındalık Eğitimi Videosunu Lütfen İzleyin!

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

875 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.