logo

Afganistan şehitleri Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş mezarları başında anıldı

Afganistan şehitleri Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş mezarları başında anıldı

Afganistan şehitleri Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş mezarları başında anıldı

Uçak kazasında şehid olan Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş kabirleri başında anıldı.

Mayıs 2010’da İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yardım faaliyetleri kapsamında Afganistan’da yetimhane çalışması hazırlığında bulunan ve geçirdikleri elim bir uçak kazası ile şehit olan Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş kabirleri başında anıldı.

faruk-aktas-ve-bahattin-yildiz-mezarlari-basinda anildi

Hayatlarını yardıma muhtaç insanlar yararına vakfeden ve bu yıl şehadetlerinin 4.yıl dönümü olan şehitlerimiz Edirnekapı Şehitliği’nde dualar ile yâd edildi. Anma törenine çok sayıda İHH çalışanı ile birlikte şehitlerin yakınları da katıldı.

Edirnekapı Şehitliği’nde Kur’an-ı  Kerim tilaveti ile başlayan anma programı, şehitler için edilen dualarla son buldu.

bahattin-yildiz

Bahattin Yıldız Kimdir?

1956 Sivas doğumlu. 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli Gazetede yayınlandı. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız ikisi erkek beş çocuğu var.

1982’de Afganistan’dan ayrılırken gözyaşlarıyla “Hoda hafız biraderanı mücahidan! (Allah’a emanet olun mücahit kardeşlerim)” diyen yazar Bahattin Yıldız, yayınladığı tüm kitaplarında Afganistan’ı ve şehadeti yazmıştı.

farık aktaş

 

Faruk Aktaş kimdir?

1974 Iğdır doğumlu. İlk, orta ve liseyi Iğdır’da okudu. Çok küçük yaşlarda babasını kaybetti. Yetim büyüdü. 2002 yılında Pakistan İslam Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesinden mezun oldu. Altı yaşında Muhammed Ferzan isimli bir çocuğu bulunuyor. Ailesi İstanbul’da. Şehadetinden 6 ay önce İHH’da çalışmaya başlamıştı. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini biliyordu. İnceliği, fedakârlığı ve alçak gönüllülüğü ile tanınan Faruk Aktaş, örnek bir dost timsaliydi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4141 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.