logo

Afrin’e Kara Harekâtı Başladı

Afrin’e Kara Harekâtı Başladı

Afrin’e Kara Harekâtı Başladı

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’da medya temsilcileri ile bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, 11.05’te Kilis’in Gülbaba Mevkii’nden Suriye’ye geçerek kara harekâtını başlattığını açıkladı. Başbakan Yıldırım, “Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik” dedi.

4 SAFHADA YAPILACAK, 30 KİLOMETRE GÜVENLİ ALAN OLUŞTURULACAK

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı. Afrin’de yerleşik tüm terör örgütlerinin temizleneceğini belirten Yıldırım, harekât başlamadan önce diplomatik bütün görüşmeler yapıldığını da aktardı.

SAAT 11.05’TE GÜLBABA MEVKİİNDEN GİRİŞ YAPILDI

Kara birliklerinin saat 11.05 itibariyle Gülbaba mevkiinden sınır ötesine giriş yaptığını duyuran Başbakan, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını da ifade etti. Yaralanan bir Mehmetçik olmadığını ifade eden Yıldırım, harekâtın Soçi ve Astana sürecini etkilemeyeceğini de belirtti.

Özgür Suriye Ordusunun Fırat Kalkanı Harekâtı’nda önemli görevler yaptığını hatırlatan Başbakan, “Şimdi de gönüllü olarak bu birliklerden gelenler de kendi ülkelerini korumada gayret gösteriyorlar” diye konuştu. Yıldırım, Özgür Suriye Ordusunun Türk askerinin kontrolünde harekâta iştirak ettiğini kaydetti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
911 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.