logo

AGD Kağıthane Şubesi Kadir Gecesine Özel Program Düzenledi

AGD Kağıthane Şubesi Kadir Gecesine Özel Program Düzenledi

AGD Kağıthane Şubesi Kadir Gecesine Özel Program Düzenledi

Kağıthane’de yaptığı milli ve manevi faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Anadolu Gençlik Derneği Kağıthane Şubesi, 10 Haziran Pazar günü Sultan Selim Mahallesindeki merkez binasında Kadir Gecesi’ne özel program düzenledi.

Kadir Gecesi Özel Programı, verilen iftar yemeği ile başladı. İftardan sonra kürsüye gelen İbrahim Cücük hoca; kadir gecesinden, namazın öneminden ve Ramazan sonrası da her günümüzün Ramazan ayı gibi geçirmemiz gerektiğinden bahsetti.

İbrahim Cücük hoca yaptığı sohbette özetle: Hz. Peygamber (s.a.v.), Ömrün Fırsat Gecesi için şunları yapardı: Ramazanda diğer aylara göre ibadetini artırır ancak Ramazanın son on gününde kendini daha fazla ibadete verir ve çoğunlukla son on geceyi ihya ederdi. Hanımlarıyla ilişkiyi keser, onları da uyandırır ve ibadete teşvik ederdi. Namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, dua ve tefekkür ederdi. Bunları yapmak sünnettir” dedi.

Cücük, “Bu geceden istifade etmek için sırasıyla şunları yapmalıyız: Çokça kaza ve nafile namaz kılmalıyız. Bir veya yarım cüz Kur’ân-ı Kerîm okumalıyız. Tövbe ve istiğfar ederek günahlardan arınmalıyız. Tesbihat okumalıyız, hamd ve salavatla başlayarak samimiyetle ve çokça şöyle dua etmeliyiz: “Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” Anne- babamıza, kendimize, mü’minlere, çocuklarımıza, dostlarımıza, akrabamıza, komşumuza, arkadaşlarımıza ve bütün İslam âlemine dua etmeliyiz. Tefekkür etmeliyiz. Uyaran ve düşündüren bir kitaptan bölümler okumalıyız. Bunların hepsini bir araya getirmek daha isabetlidir. Aynı şeyleri Kadir gecesinin gündüzünde de yapmalıyız. Hiç olmazsa bu gecenin yatsı ve sabah namazlarını camide cemaatle kılmalıyız. Zira böyle yapanların o geceyi ihya etmiş olacakları Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından müjdelenmiştir: “Her kim yatsıyı cemaatle kılarsa gecenin yarısını namazla geçirmiş gibi olur ve kim sabah namazını cemaatle kılarsa bütün gece namaz kılmış gibi olur” (Müslim, Mesâcid, 260.) Ramazanı veya son on gecesini böyle değerlendirenler Kadir gecesine kesin olarak erişmiş olurlar. Mümkünse bu geceyi itikâfta geçirmeliyiz. Çünkü Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazanın son on gününde itikâfa girerdi” dedi.

AGD Kağıthane Şube Başkanı Cihan Koçyiğit, “Kadir Gecesi Özel Programımıza katılan kardeşlerimizden ve İbrahim Cücük hocamızdan bu verimli sohbeti için Allah razı olsun. Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul buyursun. Şimdiden hepinizin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı mübarek olsun” dedi.

Kadir Gecesi Özel Programı kılınan teravih ve tesbih namazının ardından yapılan dualarla sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1428 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.