logo

AJANS KAMU’NUN İFTİRALARI BİZE BOYUN EĞDİREMEZ!

AJANS KAMU’NUN İFTİRALARI BİZE BOYUN EĞDİREMEZ!

AJANS KAMU’NUN İFTİRALARI BİZE BOYUN EĞDİREMEZ!

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, Ajans Kamu sitesinin kendisine atmış olduğu iftiralara tokat gibi cevap verdi.

İdris Şekerci, Kamu Ajans’ına Kuru tehditler ile makam kovalamaya da, sendikalara ayar verme hadsizliğine de son ver! diyerek şunları söyledi:

 Kamu Ajansına tokat gibi cevap:

Adalet hak sahibine hakkını vermektir; yoksa müstahak olmayana vermenin adı zulümdür. İyilikleri artırmak için kötülükleri azaltmak lazım geliyorsa bazen kötüyü de kötülüğü de ifşa etmek gerekir. Neyi ne zaman ve nasıl yapacağına karar vermek ancak özgür iradesi olanlar için geçerlidir.

Bazen susarak verirsin mücadeleni bazen ise konuşarak. Yoksa güdümlü medya gibi -suskunluğunu sinmişlik olarak vehmeden- zihinsel engel ile malül bir anlayış peydah olursa lüzum eden dile dönmek gerekir bu durumda.

Asıl işini yapmak yerine talimat aldığı merkezin süfleleriyle hareket eden, ya da sözüm ona habercilik yapan zevatın acemiliği ile aceleciliği birleşince “neresinden tutsam!” dediğin yanlışlar zinciri çıkar karşına. Lafa dünya turu attırmadan konuya odaklanalım isterseniz. Bir ajansdan (!) söz ediyorum sonuna kamu ilavesi yapan. Hani Ajans kamu diyorlar ya. Tabi bazen karıştırabilirsiniz “Kamudan” olan haber sitelerini ki bu normaldir. Biri aşağıda yalan söyleyince öteki yukarıda inanır da onu hemen haber yapar. Benim yazacağım cevabı beklemeden sitesine koyan kamudan haber olarak bildiğimiz birçoğu bu kuyruklu yalan zincirini sitesine koymuştur. Bu Net! Asıl konumuz bu olmadığı için şimdilik girmeyeceğim bu konuya.

Birkaç gündür Ajans Kamu’nun dolaylı sahibi, şahsıma ve birlikte yürümekten onur duyduğum değerli başkanım Talat Yavuz’a sataşarak tahrik etmek için elinden geleni yapıyor. Ya sabır! Çekerek idare edelim sosyal medya orucumuzu bozmayalım derken Sayın Genel Başkanımızın gündeme taşıdığı “Ne Okula Yaklaşmalı, Ne de Öğrenciye Yakınlaştırılmalı” diyerek Rotary Kulüpleri ile MEB’in yakın temasına ilişkin ortaya koyduğu eleştiri üzerine biz de konuyu gündem ettik.

Meseleye kendi merkezimizden ortaya koyduğumuz tepki twitleri bu beyefendilerin dikkatini çekti nedense?! Oysa biz doğrudan Sayın Bakana yönelik Türk Kahvesi hastagi ile bir TV kanalında soru alınması üzerine kamuoyuna da yansıyan haliyle Bursa ve İzmir üzerinden soru sorduk. Bakanlığın rotary’lere kolaylık sağlamalarına ilişkin bir talimatı olup olmadığının açıklanmasını istedik. Dolaylı muhatap olarak Sayın Bursa Milli Eğitim Müdürü’nün kesin bir dille bu iddianın doğru olmadığını sosyal medya hesabından açıklaması üzerine biz de sıralı twit atarak hassasiyeti ve aynı kaygıyı taşıyor olmamız münasebetiyle teşekkür ettik.

Bizim için gerektiğinde yazdığımızı tashih etmek de tavzih etmek de teşekkür etmek de özür dilemek de normal ve insani bir erdemdir. Ancak bu beyefendi(!)yi belli ki bu tutumumuz tatmin etmedi. Oturmuş masa başına eğri doğru tefrik etmeden çalakalem bize itibar suikastına karar vermiş. Adam bilmiyor ki biz itimadı da itibarı da üyemiz ile kurduğumuz hukuktan ve teşkilat ahlakından alırız.

Şimdi gelelim Ajans Kamu namı ile maruf sitenin iftiralarına;

Diyor ki arkadaş;

Üç Şube başkanı ile birlikte “ME Bakanı ile ilgili ileri geri konuşmalarından” dolayı soruşturma açıldı. Soruşturma açıldığı doğru da yalan ve masa başı habercilik işte tam da burada başlıyor. Arkadaş belki anlamak da zorluk çeker diye madde madde yazayım:

1- Ben 5 Nolu Şube Başkanı değilim önce hangi Şube’nin başkanı olduğumu bilerek yaz. Unuttuysan arşivine bak.

2- Bakanlık soruşturması 4688 sayılı sendikalar Kanununa aykırı olarak açılmıştır. Şube Başkanı olarak atılı suçu işlediğim iddia ediliyorsa yolu soruşturma açmak değil savcılığa müracaattır. Kaldı ki bir sendikacının “Züppe“ demesini bile eleştiri kabul eden yargı kararı ortada iken bize açılan soruşturma(!) nın sonunda hukuka toslayacağı aşikârdır.

3- Diyor ki bu zat; “Kendisine soruşturma açılır açılmaz apar topar profesyonelliğe ayrıldı…” İnsan biraz araştırır sorar. Kağıthane MEM’i arasa benim ne zamandan beri fiilen okulu bıraktığımı öğrenir. Allah’ın kulu! Benim profesyonelliğe ayrılmamın soruşturma ile ilgisi yoktur. Soruşturma açılmadan 1 ay önce senelik izin ve sonrasında profesyonellik için dilekçem ortadadır. Soruşturmadan korkacak adam arıyorsan aynaya bak. Zira ben ilk defa soruşturma geçirmiyorum. Rahat ol!

4-Bu soruşturma için hangi sitelerin tetikçi olarak kullanılıp MEB’in harekete geçirildiğini ve bu soruşturmaların asıl amacını da gayet iyi biliyoruz. Bunu da görmediğimiz sanılmasın.

5- Beyefendi “okul müdürü olduğunu unutmuş olmalı ki..” diyerek ahkam keserken kendisinin Ajans Kamu ile ilişkisini nasıl izah edecek? Hem öğretmenlik hem de…

6- Kendileri acaba Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un avukatı mı olmaya karar vermiştir? Bildiğim kadarıyla Sayın Bakan’ın buna ihtiyacı yoktur. Bu arada merak ediyorsa özelden de kendisine yazdığım üzere İzmir Milli Eğitim Müdürü’nün de avukata ihtiyacı yoktur. Biz Sayın Yahşi’nin ne avukatıyız ne de kendileri gibi davranarak linç operasyonuna katılmak durumundayız. Yeri gelir eleştiririz yeri gelir savunuruz. Buna sadece biz karar veririz.

Sözün sonunda şunu da ilave etmem gerekir:

Beyefendi o kadar erdem sahibi (!) bir kimsedir ki içinde bulunduğu teşkilat içi WhatsApp görüşmelerini bile haber yapma konusunda oldukça cüretkârdır. Kendisine tavsiyem Tuzla’dan ayrılarak Kocaeli’ye hazır yerleşmişken biraz da aldığı maaşı hak etmek için masa başı habercilik yerine öğretmenlik de yapsın.

Kuru tehditler ile makam kovalamaya da SENDİKAlara ayar verme hadsizliğine de son versin.

Bu arada bundan sonra şahsıma ve temsil ettiğim kuruma her kim benzer iftiraları atacak olursa bilinmesini isterim ki hukuk önünde hesap verecektir.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
2136 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.