logo

AK Parti Öncesi ve Sonrası

AK Parti Öncesi ve Sonrası

Eğrisiyle doğrusu ile 17 senedir ülkeyi yöneten bir iktidar var. Biz üniversite yıllarında anarşi gördük, okullara bile gidemezdik. Ders dinlerken her an acaba bugün bir olay mı çıkar endişesi taşır, hatta evimizde dahi rahat edemezdik. İlim öğrenmek için canhıraş mücadele ederdik.

İktidar ise sadece memleket meselesi, halkın geçim sıkıntısı ve günlük politikalar ile uğraşırdı. Ülkemize kurulan tuzaklar ve planlanan tezgâhlar yüzünden maalesef teknolojiden, bilimi yakalamaktan insanlığa faydalı işler yapmaktan, savunma sanayi yatırımı yapmaktan uzak kalmıştık.

O zamanlarda gençlerimizden idealist ve reformcu yetişmiyor, yenilikleri takip edemiyor, çağa ayak uyduramıyordu. Pratik ve güncel hayata uzak bir gençlik yetişiyordu. Dış siyasette azalmış itibarımız maalesef ibretlik sahneler göstermişti. O dönemlerde gündem kılık kıyafet, şucu-bucu olmak ve ötekileştirmekten ibaretti.

Yıl 2019 hayatımızda çok şeyler değişti; Milli eğitim müfredatları, gençlerin ülkemize ve dünyaya bakışı, gençlerimizin yaptıkları yenilikler ve buluşlar, gençlerimizin  kendisi için  ve de ülkesi için hedefleri, gençlerimizin siyaset anlayışı ve yönetime katılması, milletimizin dünya perspektifi; zalime karşı duyarlılığı, mazlum milletlere el uzatarak örnek bir ülke olması,  adalet için yapılan yenilikler ve adımlar, ekonomideki kıvrak ve hızlı değişen yapımız, dünya ekonomisine entegrasyonumuz, dış siyasette sözü geçen bir konuma gelmemiz, dik ve diri duruşumuz, BM çatısında yepyeni bir Türkiye imajımız, NATO’da yepyeni bir stratejik ortak ve partner yapımız, ülkemizin güvenliği konusunda taviz vermeden , bir ve beraberliğimiz, savunma sanayinde çok hızlı yenilikler, teknolojik yatırımlar yaparak birçok ülkeye bu üretimleri satıyor olmamız, dünya’dan ülkemize sadece turist olarak değil, eğitim-sağlık-üretim ve vatandaşlık için koşarak gelen bir ülke konumunda olmamız, toplum, aile ve gençler için sunulan sosyal  imkanların tamamı çok güzel gelişmeler, gıpta edilecek şeylerdir.

Tabi ki, bazı insanlarımızın şahsi çıkar ve fayda için bazı hataları vardır. Aile içinde dahi tüm çocuklarımıza sahip olamıyoruz, istisnalar çıkabiliyor. Mahallemizde, şehrimizde toplumun değerleri yerine kendi isteklerini ön planda tutan kişiler olabilir. Aynı parti içinde dahi bazı çürük parti mensupları çıkabilir. Önemli olan istikamettir, doğru yoldur. İstikametimiz değişmemiştir.

Dıştan gelen öneriler, tavsiyeler, Doğu Akdeniz’deki çok ciddi gelişmeler varken -Onlarca savaş gemileri ülkemizi hedef almış beklerken, Güneydoğu sınırımızda temizlemeye çalıştığımız bir terör koridoru varken, Bizi bize düşürmek, bizden ayırmak isteyen dış güçler varken, etnik ve kültürel yönden birliğimizi bozmak isteyenler varken, Dünya’yı idare eden oligarşik yapının birçok ülkede yaptığı gibi iktidarı hedef alarak küçük düşürme planları yaparken oyunlara gelmemek, onların emellerine karşı durmak çok önemli ve hatta elzemdir.

Ülkemiz için verdiğimiz her karar, her oy, şahsi çıkarlardan uzak olması gerekir. Cennet vatanımız huzur-barış–mutluluk–kardeşlik-özgüven sahibi–çalışkan ve üreten insanlarımızla,

ihtiyarı, yetişkini, genci ve çocuklarımızla ayaktadır ve öyle de kalmaya devam edecektir inşallah.

Selam ve dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » »
2628 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.