logo

AK Partinin Cumhurbaşkanı Adayı: Başbakan ERDOĞAN

AK Partinin Cumhurbaşkanı Adayı: Başbakan ERDOĞAN

AK Partinin Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan ERDOĞAN

cumhur baskani adayi recep tayyip erdogan

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partilerinin cumhurbaşkanı adayının, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.

AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı Tanıtım Toplantısı ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın salona gelmesiyle program başladı ve  ilk olarak İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde ise Erdoğan’ın görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterileri katılımcılara izlettirildi. Sinevizyonda “Erdoğan’lı yıllar” anlatıldı. Erdoğan’ın vatandaşlarla buluştuğu görüntüler sıklıkla sinevizyonda yer alırken “Türk Bayrağı” vurgusu da yapıldı.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan AK Parti’deki cumhurbaşkanı istişare toplantılarının ardından belirlenen isim Başbakan Erdoğan oldu. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Erdoğan’ın ismi açıklandı. Erdoğan’ın ismini AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin açıkladı. Bugünün tarihi bir gün olduğunu aktaran Şahin, cumhurbaşkanını halkın seçmesi için AK Parti’nin yaptıklarını anlattı. “Cumhur’un başkan olarak görmeyi istedikleri ismi nihayet tespit ettik” diyen Şahin, tüm milletvekillerinin imzasıyla Cumhurbaşkanı belirlediklerini söyledi. Şahin, “12. Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız, Genel Başkanımız ve İstanbul Milletvekilimiz Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerini kullandı.
Şahin’in bu açıklamalarının ardından da Erdoğan’ın hayat hikayesinin yer aldığı bir belgesel izlettirildi.

Erdoğan’ın isminin açıklanması salonda da büyük coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan salonda dakikalarca alkışlandı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz siyaseti ikbal için yapmadık, makam, mevki, rütbe, paye için yapmadık. Biz siyaseti, Allah için, millet için yaptık. Biz siyaseti vatan, bayrak, istiklalilimiz ve istikbalimiz için yaptık” dedi.

Erdoğan’ın isminin TBMM’ye sunulmasıyla adaylığı da resmileşmiş oldu.. Erdoğan ile birlikte CHP-MHP adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ve HDP adayı Selahattin Demirtaş, 10 Ağustos’ta ilk etabı gerçekleştirilecek seçimde Köşk için yarışacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1392 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.