logo

AKGÜL: İmam Hatip Okulları, İlmin ve Fennin Okutulduğu Müesseselerdir

AKGÜL: İmam Hatip Okulları, İlmin ve Fennin Okutulduğu Müesseselerdir

LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, İmam Hatip Okullarının 68. Kuruluş Yıldönümünde Şehit Mustafa Sevin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir basın açıklaması yaptı.

Mahmut Celaleddin Ökten hocamız başta olmak üzere imam hatip okullarının kuruluşunda emeği geçenleri rahmetle ve minnetle andıklarını ifade eden LİDER Başkanı Hüseyin Akgül, “Bu güzel kurumu ülkemize kazandıran dönemin Başbakanı Merhum Adnan Menderes’i dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri’yi ve kurucu müdürümüz Mahmud Celaleddin Ökten’i rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hüseyin Akgül’ün basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Bir milletin varlığını devam ettirebilmesinin en esaslı faaliyetlerinden biri sahip olduğu medeniyet unsurlarını sonraki nesillere aktarabilmesidir. Medeniyetin tevarüs edilme yollarından en önemlisi de eğitim faaliyetleridir.

Medrese ve mekteple başlayıp okullar ve üniversiteler ile devam eden eğitim kurumlarımız içinde yer alan ve kuruluşunun üzerinden yüz yıldan fazla bir zaman geçen İmam Hatip Okulları, milletin sahip olduğu maddi ve manevi kültürün genç nesillere aktarıldığı, ilmin ve fennin okutulduğu müesseseler olmuştur.

İmam Hatip okullarının kuruluş günü olarak kabul edilen 13 Ekim tarihinin içinde bulunduğu hafta ülkemizde İmam Hatipler Haftası olarak kabul edilmiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 13-17 Ekim tarihlerinde, İmam Hatip alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları çeşitli programlarla İmam Hatip Okullarının kuruluşunu kutlayacaktır.

Kuruluş tarihi ve kurumsal kökleri Osmanlı Devleti zamanına kadar uzanan İmam Hatip okulları, bir asrı aşan bir süre zarfında milletin arzuladığı eğitim faaliyetlerini yerine getirmiş ve teveccühüne mazhar olmuştur. Dönem dönem kırılmalar ve haksızlıklarla karşılaşmış olmasına rağmen en zor şartlarda bile milletimizin çocuklarına eğitim imkânı sunmuştur. İmam Hatip Okullarında görev alan idareci, öğretmen ve emek verenler bir görevi ifa etmekten öte bir nesli ve milleti imar etme gayesinde, dava aşkı ve ibadet samimiyetiyle çalışmışlardır.

Bu ruh ve gayretlerle bugüne kadar varlığını sürdüren İmam Hatip Okullarından mezun olan öğrenciler toplumun her bölümünde samimiyetle ve layıkıyla yer almışlardır. Sahip oldukları imkânlara layık olma, yüklendikleri vazifeleri ehliyetle ifa etme çabası içinde olmuşlardır. Dinine, vatanına, bayrağına ve mukaddesatına bağlı bireyler olarak milletin sinesinde yerlerini almışlardır.

Bugün sayıları milyonları aşan mezun ve mensuplarıyla İmam Hatip camiası, varlık gayesini İslam’la şeref bulmuş vatanımızın varlığıyla müsavi tutmaktadır. Bu hedef uğruna temiz ve şerefli tarihi içinde İmam Hatip okullarında görev alan ve dar-ı bekaya irtihal eden tüm idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi, eğitim gören öğrencilerimizi rahmetle yad ediyoruz. Hayatta olanlara ve bu kutlu emaneti taşıyanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Kağıthane’deki binlerce İmam Hatip mezunu ve mensubu adına LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği olarak okullarımızın kuruluş haftasının hayırlı olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » »
1510 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.