logo

27 Kasım 2022

AKMER “Kardeşlik Bir İhtiyaçtır” Programı Gerçekleştirdi

AKMER “Kardeşlik Bir İhtiyaçtır” Programı Gerçekleştirdi

Aksa İlim ve Davet Merkezi AKMER’in 8. Tanıtım ve Değerlendirme Programı, 19 Kasım 2022 Cumartesi günü Saat:20.15’de İstanbul, Kağıthane Seyrantepe Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa AKMER Yönetim Kurulu, STK Başkanları, Filistinli, Mısırlı, Suriyeli, Doğu Türkistanlı ve Pakistanlı kardeşler ve Kağıthaneliler katıldı. “Kardeşlik Bir İhtiyaçtır” temalı program ilgiyle takip edildi.

Sunuculuğunu Cihat Aydın’ın yaptığı program, Kur’an-ı Kerim’den konuyla bağlantılı ayetlerin ve mealinin okunmasıyla başladı. Program’da Kur’an’ı Kerim’i Muhammed Emin Bektaş, mealini ise Furkan Çalışkan okudu.

AKMER Yönetimi adına açılış konuşmasını Ali TOZAR gerçekleştirdi.

İlgiyle izlenen “Kardeşlik Bir İhtiyaçtır” temalı sinevizyon gösterisinin ardından Doğu Türkistanlı, Filistinli, Pakistanlı, Mısırlı ve Suriyeli kardeşlerimiz birer konuşma gerçekleştirdiler.

Doğu Türkistan Yeni Nesil Hareketi Dış İşleri Sorumlusu İbrahim Sıddık, Filistinli Yazar, aktivist Naim Eyyubi, Pakistanlı Gazeteci Fahad Shahzad, Mısırlı öğrenci kardeşimiz Ahmed Farğali, İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, Suriye Nur Derneği Başkanı Dr. Mehdi Davut ülkelerinde yaşananlar hakkında bilgi verip burada olmalarını gerektiren sebepler üzerinde durdular. Filistinli, Mısırlı, Suriyeli, Doğu Türkistanlı ve Pakistanlı kardeşlerimizin “Kardeşlik Bir İhtiyaçtır” konusu üzerine yaptıkları konuşmalar duygu dolu anlar yaşattı.

Daha sonra kürsüye gelen Aksa İlim ve Davet Merkezi (AKMER) Başkanı Hamza ER muhacir, mülteci düşmanlığı üzerine endişelerini dile getirerek, Müslümanlara yakışan duruşu izah eden bir konuşma yaptı.

Başkan Hamza ER’in Konuşması:

Pogram, Grup Yürüyüş’ün birbirinden güzel kardeşlikle ilgili ezgi ve marşlarını seslendirmesiyle ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Programa hazırladıkları ev yemekleriyle hanım kardeşler de destek verdiler. Yemekler program öncesi ve sonrası misafirlere ikram edildi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » »
1102 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.