logo

AKMER’in 4 TIR UN Yardımı Bölgeye Ulaştı

AKMER’in 4 TIR UN Yardımı Bölgeye Ulaştı

AKMER’in 4 TIR UN Yardımı Bölgeye Ulaştı

AKMER’in çağrısıyla başlayan “Her Evden Bir Torba Un” kampanyası 100 tonluk bir yardımın toplanmasına vesile oldu. Toplam 4 Tır Un Yardımı, kardeşlerimize ekmek olarak ulaşması için bölgedeki fırınlara teslim edildi.

Suriye’de ve özellikle Halep’te gerçekleşen yoğun saldırılar acımasız kuşatma sebebiyle beliren ekmek krizi dolayısıyla AKMER’in başlattığı “Her Evden Bir Torba Un” çağrısıyla toplanan yardımlar kardeşlerimize teslim edildi.

İlk olarak 25 tonluk 1 TIR UN’u Hatay Reyhanlı’dan bölgeye gönderen AKMER yetkilileri geçtiğimiz haftada 75 tonluk 3 TIR’ı bölgeye ulaştırdı. Toplam 4 Tır Un Yardımı, kardeşlerimize ekmek olarak ulaşması için bölgedeki fırınlara teslim edildi.

Un stoklarının iyice azaldığı, sınır boyunda ve iç kesimlerdeki pek çok fırının faaliyetinin geçici olarak durdurulduğu Suriye’de insanların ekmeğe muhtaç hale geldiği biliniyordu. AKMER Un Yardımlarının koordinasyonunda Ahmet Uslu ve Faruk Yavuk görev aldılar.

İkinci etap yardımları teslim etmek için bölgede bulunan Aksa İlim ve Davet Merkezi (AKMER) Kurucusu Yazar Hamza Er, Kardeşlerimizin davetimize şevkle icabet etmeleri sonucunda Rabbimiz bu ihlaslı çabaları bereketlendirdi ve böylece düşünülen çıtanın üzerine çıktık. 100 tonluk bir seviyeye ulaştıran Allah’a hamd ediyoruz dedi. 

Bölgede inceleme ve görüşmelerde de bulunduklarını söyleyen Hamza Er, bölgedeki çaresizliğin maalesef devam ettiğini üzülerek gördük dedi. Hamza Er emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini de vurguladı.

Hamza Er, çalışmalarına destek veren İzmir Özgün-Der ve Edremit Kardeşlereli Derneği ile birlikte Rize Çayeli, İstanbul Şirinevler ve Ankara Eryaman’dan ellerini bizlere uzatan İslami çalışma halkalarının mensuplarına da teşekkür etti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1839 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.