logo

Alınacak Ekonomik Tedbirler Nelerdir?

Alınacak Ekonomik Tedbirler Nelerdir?

Alınacak Ekonomik Tedbirler Nelerdir?

Para babaları dünyada saltanatını sürmekte ve sürdürmekte. Dünya, para baronlarının modern kölesi ve para simsarlarının elinde fakirleşmekte maalesef.

Artık ihtilaller sadece tank ve füzelerle değil, küresel güçlerin para manipülasyonları ile yapılmakta. Bu para baronları hangi ülkeyi dize getirmek, idare etmek isterlerse önce kurlarla, yaptırımlarla, ticaret savaşları ile toplumları ezmektedir.

2014 yılı sonunda Rusya’ya yapılan ABD yaptırımı ile 38 Ruble’ye 1 USD alırken, 80 Ruble’ye 1 USD alma noktasına gelmiştir.

ABD’nin Suudi Arabistan’ın 750 milyar USD parasını dondurması ve arkasından 380 milyar USD’lık Suudi Arabistan ile anlaşma yapması ciddi bir yaptırım olmuştur.

ABD’nin “İran’la ticaret yapan ülke ABD ile ticaret yapamaz” açıklaması yeni bir tehdittir.

Dünyayı kendi istek ve arzularına göre idare etmek isteyen, tek dünya hayali kuran aynı zamanda avengelist akımın ülkelere verdiği zarar; insanları köleleştirme ve kendi saltanatlarını egemen kılma istekleri, doyumsuz arzuları maalesef ortadadır.

Biz Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan sloganı ile Dünyada oynanan oyunları dikkatle izlemeli ve hazırlıklı olmak durumundayız.

USD’nin Tahtı, Nemrut’un Ateşi

Hz.İbrahim’e Nemrud’un ateşini söndürmek için yardıma giden karınca misali; Ateşi söndürmeye yetmese de niyetini ve tarafını belli etmesi, hatta bu uğurda ölümü göze alması ciddi bir örnektir. Bugün içinde bulunulan durum; ABD’nin USD ateşi var. Elinde USD tutmak ekonomik savaşta ABD tarafını tutmaktır, para baronlarına güç ve destek vermektir. USD’yi tahttan indirmek için her ülke milli mücadelesini başlatması gerekir.

Alınacak önlemler nelerdir:

* USD’si olan vatandaşlarımız TL’ye dönmeli.

* Her ülke USD‘nin baskısını kırmak için kendi para birimi ile ticaret başlatmalı,

* Kendi milli para birimine güvenmeli,

* Ekonomik savaş içinde olduğumuz kesinlikle bilinmeli,

* Yerli ve milli ürünleri üretmeye ağırlık verilmeli,

* Yerli ve milli ürünleri tüketmeye teşvik edilmeli,

* Okullarda bu konuda bilinçli politikalar uygulanmalı,

* İthal tüketimi körükleyen reklamlar yerine ithalatı azaltıcı, tasarruf tedbirleri alınmalı,

* Paranın parayı kazanması yerine (faiz vb.gelirler) üretim yapanlar teşvik edilmeli,

* İstihdama yönelik yatırımlar daha çok teşvik edilerek desteklenmeli,

* Finans kuruluşları faiz yerine yatırım ve üretime dönük aktarımlar sağlamalı,

* Paranın yastık altı yerine piyasada, üretimde, istihdam artırıcı yerlerde kullanılmasının önü açılmalı,

* Betona ve inşaata para gömmek yerine fabrika ve ticarete girmesi için hem eğitim hem destek verilmeli,

* Katma değer üreten yatırımların yapılması için her tür kolaylık ve danışmanlıklar verilmeli,

* Uzak doğuda örnekleri bulunan küçük birikimlerin değerlendirildiği halk tipi şirket ortaklıkları teşvik edilmeli hatta devlet kısmen ortak olmalı.

Alınacak bu vb. tedbirler planlı, programlı olarak tüm kurumlarca ele alınabilir, geliştirilebilir ve kısa sürede uygulamaya geçirilebilir.

Başımızda; ülkesini, milletini, vatanını seven idarecilerimiz vardır. Ülkemiz birlik ve beraberlik içindedir. ABD’nin amacı ne olursa olsun düşündüklerini başaramayacaktır.

ABD eğer ülkemizi kaosa götürüp başkanlık sisteminde bir değişiklik yapmak veya Sayın Başkanımızı kendi istediği bir kişi yapmak istiyor ise milletimiz asla buna izin vermeyecektir.

Sayın Başkanımız dirayetiyle ve güçlü sezgisi ile ABD‘nin bu planını da 15 Temmuz gibi bozmaya ve kazanmaya milletimizle beraber gücü yetecektir. Bu USD savaşını Millet olarak birlik içinde kazanacağız inşallah.

ABD’nin tek dostu olan USD’yi kaybedecek, ABD halkı da her halk gibi sadece kendi kazandığı, hak ettiği parayla geçinmesini öğrenecektir.

ABD’nin uyguladığı bu USD savaşı geri tepmeye mahkûmdur. Bu savaş ABD’nin ve para baronlarının aleyhine olacaktır. Gerek AB gerekse diğer ABD karşıtı diğer ülkeler artık söz sahibi olmaya başlamıştır.

1972 yılından beri tahtta bulunan USD‘nin tahttan inme vakti gelmiş ve geçmektedir.

Dünyada para baronlarının yeni oyunu olan dijital para arayışları ve çalışmaları hızla devam etmektedir; USD ve diğer para birimlerinin yerine geçmesi planlanan dijital para gelecekte yeni bir tehdit kaynağıdır.

Bu konuda hızlı adımlar atmak gerekir. Ülke olarak bu konuda daha aktif olmak, herkesi bilinçlendirmek gerekir. En azından para yerine altın endeksli yatırımlar ve tasarruflar şu an için çözüm olacaktır.

Birlik ve beraberliğimizin daim olsun

Selam ve Dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1742 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.