logo

Allah’ın yeryüzüne en büyük lütfu Hz. Muhammed’dir

Allah’ın yeryüzüne en büyük lütfu Hz. Muhammed’dir

Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Ramazan Etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu konuk etti. Kağıthanelilerin büyük ilgi gösterdiği programda Hatipoğlu, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisini anlattı.

Ramazan ayında Kağıthanelilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatipoğlu, bu ayda gönüllerin birbiriyle kaynaştığını ifade ederek,“Ramazan ayında yaptığımız tüm ibadetler kabul olsun. Bereket ayı Ramazanda gönüllerimiz de birbiriyle kaynaşsın” dedi.

Nihat Hatipoğlu Ramazan Söyleşileri

Peygamberimizin örnek ahlakı hakkında da bilgiler veren Hatipoğlu, Asr-ı Saadet döneminden anlattığı hadiselerle etkinlik alanını dolduran misafirlere duygu dolu anlar yaşattı. Mezhepler arasında Ehl-i Beyt’ten dolayı asla bir ayrılık yaşanmayacağına dikkat çeken Hatipoğlu , “Ehl-i Beyt ve Peygamberimize olan sevgi ve muhabbet hiç bir şekilde Alevi ya da Sünni arasında ayrılığın ve tefrikanın sebebi olmaz, olmamalıdır. Olacaksa bu ancak ve ancak bizi birleştiren, bizi kaynaştıran, bizim aramızdaki muhabbeti çoğaltan bir sebep olabilir. Ama ne yazık ki zamanında oynanan oyunu görememişiz. Ehl-i Beyti sevme noktasında bile ittifak etme noktasında bile zorlanmışız” dedi

Kağıthane Hasbahçe Mesire Alanı

Fahri Kainat Efendimizin, Ehl-i Beyt’ine olan sevgisini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamız gerektiğini hatırlatan Hatipoğlu, “Peygamberimizi seviyorsak, O’nun Ev halkı demek olan “Ehli Beytini” de sevmeliyiz” dedi.

Nihat Hatipoğlu-Fazlı Kılıç

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthanelilerin yoğun ilgi gösterdiği Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na çiçek verdi. Hatipoğlu’nun Kağıthane’de çok sevildiğini ifade eden Başkan Kılıç, “Değerli hocamız, komşularımızın gönlünde taht kurdu, güzel üslubuyla gönülleri fethetti. Kendisini keyifle dinledik. Bizleri kırmadığı için ona çok teşekkür ederim” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1420 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.