logo

Amatör sporlara ne kadar destek veriliyor…

Amatör sporlara ne kadar destek veriliyor…

Türkiye’de amatör sporlara ne kadar destek veriliyor…

amator sporlar

Öncelikle ilk yazımızda amatör sporların sadece futbol olmadığını belirtmek isterim. Amatör sporlarda çekilen sıkıntıları kulüp başkanlarına, yöneticilere, antrenörlere, amatör sporcularımıza sorsanız hep aynıdır; hiç değişmez. Aslında sizlerinde belki de bildiği fakat büyüklerimizin umursamadığı konuları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Spor denildiğinde ilk akla gelen futbol. Aslında amatör sporların bu kadar olumsuzluklara rağmen nasıl ayakta kaldıklarına şaşmamak elde değil; futbol denildiğinde ilk akla gelen tesisleşme ve alt yapı, amatör sporlarda tesisleşme ne kadar önemliyse de alt yapılaşmada o kadar önemli. Maalesef Türkiye’de sadece amatör spor kulüplerinde değil profesyonel takımlarımızın da alt yapılara fazla destek vermediklerini görüyoruz. Bugün Türk futbolunda dahi dünya yıldızlarını yetiştirmiş spor kulüplerimiz parmakla sayılır cinsten.

Bizler amatör sporlara ne kadar destek veriyoruz. Birkaç kalemde sıralayacak olursak; amatör sporlarımızın en büyük sıkıntılarının başında geliyor maddi destek imkanı. Kulüplerimizin en büyük sıkıntıları sponsor bulamamaları; her gelen başkan ve yöneticilerinin omuzlarındadır, onların çabası ve azmi spor kulüplerinin ayakta kalmasını sağlıyor. Aslında sponsorların spor kulüplerine yaptığı maddi desteğin tamamının vergiden düştüğünü bilindiği halde destek verilmiyor.. Belediye ne kadar destek veriyor.

Aslında bazı kesimler bu desteğin yeterli olduğunu bazı kesimlerse bu desteğin yeterli olmadığını düşünüyor. Bizlere soracak olursanız malzeme konusunda sıkıntılarımız yok gibi gözüküyor. Ancak yeterli gelmeyebiliyor. Belediyelerimizin amatör sporlara destek vermesi konusunda daha fazla imkan sunması gerektiğini düşünüyorum. Futbol sahalarının ve salonlarının arttırılması konusunda spor bakanlığımızın gerekli çalışmaların yapması gerekiyor. Tabi kendi ilçemizde Kağıthane diğer ilçelerden önde gibi gözüküyor, saha ve spor salonlarımız yeterli düzeyde, Kağıthane’mizde 29 spor kulubümüz ve 7 futbol sahamız mevcut, ikisi de yolda geliyor. Tabi yeterli değil. Çünkü spor denilince akla futbol geliyor. Sadece futbola gerekli destek veriliyor. Maalesef diğer branşlar üvey evlat muamelesi görüyor.

Tüm branşlara gerekli desteğin verilmesini diler Hasbahçe Gazetemizin Kağıthane’ye hayırlı olmasını dilerim.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1448 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.