logo

Anadolu Vakfı kahvaltıda buluştu

Anadolu Vakfı kahvaltıda buluştu

Anadolu Vakfı kahvaltıda buluştu

anadolu vakfı

Anadolu Eğitim Bilim ve Kültür Vakfının yönetici ve gönüllüleri Eyüp’te bir araya geldi.

Genel Başkanlığını Av. Hayrullah Başer’in yaptığı Anadolu Vakfı’nın bu ay ki konuğu gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren’di.  Eyüp Camii’nde sabah namazından sonra bir araya gelen vakıf yönetici ve gönüllüleri sabah kahvaltısından sonra Ahmet Taşgetiren’in konuşmasını dinlediler. Anadolu Vakfı İstanbul Şubesinin başkanlığını yapan Av. Mikail Hasbek beyin açılış ve takdim konuşmalarından sonra sözlerine başlayan Taşgetiren uzun süredir görmediği mücadele ve dava arkadaşlarını selamladı.

Kamuoyunun ve siyasetin yakından takip ettiği gündemdeki konulara temas eden Ahmet Taşgetiren, siyasetin kendine has kuralları olduğunu ve hem siyaset dışı kalıp hem de siyasete müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi. Taşgetiren, “ Yük taşımak icap ettiği zaman ben kuşum, uçmak icap ettiği zaman da ben deveyim diyemezsiniz. Eğer ülkeyi idare eden siyasi irade doğrularıyla yanlışlarıyla yetkiyi seçimlerde halktan alıyorsa, yine seçimler yoluyla ancak halka hesap vermelidir. Siyasete dışarıdan yapılan müdahaleler yanlış anlaşılmalara yol açmaktadır. Siyasete dışarıdan müdahale edenler, manipüle edenler bunu bilmeden yapıyorlarsa bu bir hatadır fakat mazur görülebilir telafi edilebilir. Yok bilerek bu hatayı yapıyorlarsa o zaman bunun adı başka bir şey olur. Ortaya çıkan resme iyi bakmak lazım.” dedi.

anadolu vakfı 3 anadolu vakfı 1

Daha sonra söz alan Vakıf Başkanı Av. Hayrullah Başer bey kısaca vakfın hedeflerinden ve yaptığı çalışmalardan bahsettikten sonra gündemi değerlendirdi. Bu kavgalı ve gürültülü atmosferin kimseye fayda sağlamayacağını, birbirine çarpan iki testiden birinin kırılacağını birinin ise çatlayacağını söyledi. Başer “Bu durumda bize düşen kavgaya su taşımak değil. Kavgada taraf olanların arasını bulmak, onları barıştırmaktır. Bu amaçla 100’e yakın STK ile beraber bir metin üzerinde çalışıyoruz. Metnin yazımı bittikten sonra kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Katılımcıların soruları ve düşüncelerini açıklamasından sonra toplantı sona erdi.

 

Etiketler: » » » » » » » » »
2124 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.