logo

Anaokulu mu? 1. Sınıf mı? Çocuğunuz Hangisine Gidecek?

Anaokulu mu? 1. Sınıf mı? Çocuğunuz Hangisine Gidecek?

Anaokulu mu? 1. Sınıf mı? Çocuğunuz Hangisine Gidecek?

MEB her sene öğrencinin kimlik numarasına göre sorgulama yapabileceğiniz bir sistem güncelliyor ve çocuğunuzun resmi evraklara göre kaç yaşta hangi sınıfa gitmesi gerektiğini öğrenebiliyorsunuz.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği 10 Temmuz 2019 Çarşamba günü resmi gazetede yayınladı.

Buna göre; TC no ve doğum tarihine göre çocuğunuzun ana sınıfa mı? Yoksa 1. sınıfa mı gideceğini sorgulamak için:

E-OKUL KAYIT SORGULAMA

Peki, hangi yaşta hangi okula gitmesi daha doğru? Veliler nasıl karar verecek? Bir veli çocuğunu hangi yaşta 1. sınıfa başlatacak?

Bu seçim tamamen çocuğunuza bağlı. Çocuğunuz yaşının becerilerini zaten gösteriyorsa sistem ne diyorsa onu yapmak gerekir. Zaten MEB’in önerdiği okula kayıt olma yaş sistemi dünyada birçok ülkede uygulanan erken yaş sistemiyle aynı, büyük farklılıklar yok. Fakat tüm bunlara rağmen çocuğunuz yavaş öğreniyor olabilir, sosyal olarak yavaş ilerliyor olabilir, ortama hemen uyum sağlayamıyor olabilir, tüm bunları mutlaka göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz ve böyle durumlarda sistemin de böyle çocuklar için esnediği şartlarda olduğu gibi hakkınızı kullanarak çocuğunuzun bir sonraki yıl ilkokula başlaması için de karar verebilirsiniz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
3116 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.