logo

“ARAÇ ÇEKME” Rantına Son Verilsin

“ARAÇ ÇEKME” Rantına Son Verilsin

“ARAÇ ÇEKME” RANTINA SON VERİLSİN

Özellikle büyük şehirlerde uygulanan ve araç çekme yarışına giren Emniyet adına kurulan Trafik Vakfı’na tepkiler gittikçe artıyor.

İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nce kurulan “Trafik Vakfı” yaptığı uygulamalarla kafalarda soru işareti bıraktı. Vakfın kuruluş amacı; “para kazanmak mıdır yoksa trafikte aksaklığa sebebiyet vermemek midir?”

Özellikle trafiği rahatlatmak amacıyla kurulan bu Vakfın, trafik kurallarına uymayanları uyarmadan yaptıkları yaptırımlar halkı çileden çıkarmaya yetti. Görevi başında önemli haber akışını sağlayan basın mensuplarının dahi araçları sorgusuz sualsiz çekilirken bu araçlar özellikle engel taşıyacak yerlerde bulunmuyor aksine en uygun yerlere park etmeye çalışmaları bile göz önünde bulundurulmuyor.

UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli bu konuda bir açıklama yaptı:

Özellikle keyfi hareket eden bazı Vakıf görevlisi Trafik Polisleri sorgusuz sualsiz, hatta uyarıcı bildirimler yapmadan araç çekmeleri, görevlerini doğru düzgün yapmaya çalışan hem basın mensuplarımızı hem de vatandaşlarımızı zor durumda bırakmıştır. Her ne olursa olsun esnafların kaldırım kenarlarını gerek araçları ile gerekse koydukları dubalar ile kapatmaları dakikalık durmak zorunda kalan araç sahiplerini park etmek zorunda bırakmıştır.

Usulsüz ve uygunsuz trafik kurallarını engelleyen araçlara sözümüz yok. Ancak dakikalık alışveriş için park yapmak zorunda kalan araç sahiplerinin bile iki dakikada çekilen araçlarının peşlerinden koştuğu görülmüştür. Hatta araçlarının nereye gittiğini, nasıl araçlarına ulaşacaklarını dahi anlamayan araç sahipleri hırsızlık mı, trafik tarafından çekilmemi olduğunu bilmeden korkuya kapılmalarına sebep olmuşlardır. Saatlerce aramaları bunun yanı sıra önemli işlerin aksaması ve mağduriyetleri bile dikkate alınmadan yapılan bu eziyet insanları canından bezdirmişti. Kimi kime şikâyet dahi edeceklerini bilmeyen “VATAN MİLLET SAKARYA” deyip vatan için canını feda edenlere bu eziyet yazık değil mi?

İç İşleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü derhal bu hizmetin boyutunu incelemeli ve gerekli kolaylığı sağlayacak tedbirleri almalıdırlar. Aksi takdirde vatandaşla emniyet mensupları barışık yaşamaya alışmışken yeniden kırgınlığa sebebiyet zemini oluşturmak tehlikeli ve sakıncalı olur.

Peki, çözüm nasıl olmalı?

En azından bir saatlik bir uyarı bildirimi yapılır, uyarıya dikkat etmeyenlerin araçları çekilir. Ya da alternatif uyarılar mesaj yoluyla iletilir yine de dikkate alınmaz ise gereken işlem yapılmalıdır.

Sorgusuz sualsiz yapılan yaptırımlar insanları canından bezdirir, insanlarımızı bu eziyete sokmadan yeni düzenlemeler yapalım. Konuşması düzgün “astığım astık kestiğim kestik” hesabı yapan trafik mensuplarını da halk ile ilişkiler içinde bulundurmayalım. Sağlıklı ve huzurlu bir gelecek için daha düzgün projeler üretelim. Yardım edelim yardımcı olalım.

UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli sözlerini şu atasözüyle tamamladı: “Keskin sirke küpüne zarar verir” Bizler zarar verecek her şeyden kaçınalım. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Umarım bir an önce bu kural değişir. İnsanlar huzur içinde yaşar.

Etiketler: » » » » » » » » »
1856 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.