logo

Araştırmacı Tarihçi Yazar Volkan Yaşar Berber Gazetemizde Yazacak

Araştırmacı Tarihçi Yazar Volkan Yaşar Berber Gazetemizde Yazacak

 

Araştırmacı Tarihçi Yazar Volkan Yaşar Berber Gazetemizde Yazacak

Tarihçi Yazar Volkan Yaşar Berber

Kağıthane’nin yakından tanıdığı, Kağıthane’nin sevilen simalarından Araştırmacı Tarihçi Yazar Volkan Yaşar Berber Kasım ayından itibaren gazetemizde yazacak. Yaşamı boyunca birçok; sergi, konferans, yerel ve ulusal organizasyonlara imza atan Berber, bundan sonra Hasbahçe Gazetesi okurları için yazacak.

Eski Osmanlı Paraları

Anadolu kültürüne sahip 1975 Zonguldak doğumlu yazarımızın tarihi ve koleksiyonlukla ilgili tespitleri son derece ilginç ve önemlidir. Bu tespitler dönemin anlık madde ve mana anlayışını, kendince bakışını ortaya koymaktadır. Özellikle geçmiş, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi, ulaşılabildiğince kaynakları nasıl doymak bilmezcesine kullanmak, daha doğru tabirle gün yüzüne çıkarmak arzusundadır.

Volkan Yaşar Berber-Mustafa Karataş

Yazarımız ülkemizde henüz çok az tanınmaktadır. İçinde bulunduğu ilgisizlik ortamın havasını beğenmeyerek değerli kitaplar ve üstatlarla istişaresiyle önemli bir kısmını araştırmaya kendine borç bilmiştir. Bu bağlamda modern teknolojiye ve onun imkânlarına sahip planların yeterince geçmiş manevi değerlerini önemsemediklerini, önemseyenlerinse maalesef çoğunlukla maddi, menfi beklentilerinin olduğunu belirten yazarımız bu durumdan oldukça rahatsızlığını belirtiyor. Yazarımız bundan sonraki süreçte de tüm imkânlarını seferber ederek çalışmalarını devam ettireceğini beyan ediyor.  

Tarihi Sikkeler  Tarihi Paralar

Yazarımızla yapmış olduğumuz söyleşide Berber, “kendi kültürümüzün dışında başka kültürlere de sahip çıkılması, karşılıklı anlayış ve hoşgörü için çaba gösterilerek, insanlığın ortak menfaati için bundan başka çıkar yol olmadığı” anlayışını önemle vurgulamaktadır.

Araştırmacı Tarihçi Yazar Volkan Yaşar Berber’e Hasbahçe Gazetesi ailesine hoş geldiniz diyor. Yazılarını sizlerle paylaşmayı heyecanla bekliyoruz…

Ayetullah Coşkun
Hasbahçe Gazetesi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2531 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.