logo

Artık Yaklaştı Yaklaşmakta Olan: 10 OSMANLI GÜCÜ

Artık Yaklaştı Yaklaşmakta Olan: 10 OSMANLI GÜCÜ

Son zamanlarda bazı köşe yazılarında, videolarda ve konferanslarda tekraren bu sözden bahsedilmektedir. Yeni kurulacak devlet 10 Osmanlı gücünde olacaktır diye, belki bir kısmınıza da bir yerlerden kulağınıza fısıldanmıştır bu söz…

Kimi bir Hadis-i şerife dayandırır bu sözün aslını “TÜRKLER İKİ KEZ CİHANA HÂKİM OLACAKTIR” , kimi ise Şeyhül Ekber Muhyiddin Arabiye, oradan alıntı yapan Said Nursi’ye ve daha nice allameye, mollaya atıfta bulunur. İşin aslı “10 Osmanlı Gücü” kelimesi buradan gelir ama nasıl gerçekleşir kimse bilmiyor.

Türkiye’nin siyasal, askeri ve ekonomik alanda gelişme göstermesi, son dönemde Türk Keneşi (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi) diğer adıyla “Turan Birliği” üye devletleri ile sıkı bir işbirliğine girişmesi, kartopunun hareketlenmeye başladığını ve oluşacak çığın önünde kimsenin duramayacağı anlamına gelir.

Peki, kartopunu kim nasıl hareket ettirdi ve nereye doğru yuvarlanıyor?

Bu kartopu 2000’li yılların öncesine dayanan bir hayalin tezahürü olarak başladı. İlk önce adına Turan denilen Türk-İslam Birliğinin geliştirilmesi amacını güden bir kartopu hareketiydi. Amaç Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Kıbrıs Türk devletinin siyasal, ekonomik, askeri alanda birlik sağlayarak Avrupa Birliği benzeri ve Amerika birleşik devletleri eyalet karışımı bir yapıyı hedefliyordu. Zaman ve konjektür bu yapının oluşmasını zorunlu hale getiriyordu. Zira Rusya, eski gücünün de üzerine çıkmaya başlamış ve gözünü Kırıma, Gürcistan’a ve daha nice Türk devletlerinin (eski SSCB) topraklarına yönelmişti. Ya Türk devletleri bir olup Rusya’ya karşı olacaklar ya da her devlet bireysel mücadele edip her 3-5 yılda bir Türk devletinin tekrar Rusya tarafından yutulduğunu görecektir. Bu durum kaçınılmaz olacaktır, neyse ki bu oyunun farkında olan birkaç devlet birlik içinde olunca Rusya’nın panik hali diline vurmuş oluyordu. Tahmin edeceğiniz gibi Türkiye’nin Azerbaycan ile sınırsız destek anlaşması sağlaması Karabağ zaferini getirdi. Türk dünyası ilk defa uzun süre aradan sonra “tek ok kırılır, birlik olan ok kırılmaz” atasözünü hatırladı.

Zaman içinde Rusya yanlısı Özbek liderin vefatı ve yeni liderin Rusya tarafından işgal edilmeme arzusu Türk birliğine dâhil olma arzusunu öne çıkarmıştır. Türkmenistan ise kurulacak bu birliğe razı olduğunu beyan etmiştir, işin en zor kısmı ise birçok Türkiye vatandaşı ve Kırgız vatandaşı FETÖ’cülerin halen Kırgız siyasetinde aktif rol almaları nedeni ile birliğe tam katılım sağlama isteksizliği ve Rusya’nın güdümünden henüz uzaklaşamamış Kazak yönetiminin sadece gözlemci olarak kalma isteğidir.

Aslında kartopu hareket etmeye başladı. İlk etapta Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs çatısı altında tam birlik sağlanabileceği daha sonra zaman ve konjektör uygun olduğunda Kırgızistan ve Kazakistan’ın da bu birliğe dâhil edileceğidir. Peki, bu saydığım birlik tamamlanınca iş bitmiş olacak mı? Hayır! Henüz birinci kısım bitmiş ve ikinci kısıma adım atılmış olacaktır. İkinci kısıma geçmeden önce belirtelim ki Turan Birliği Rusya’dan önce İran devletini zangır zangır korkudan titretmektedir. Zira 85 milyona yakın İran devletinin topraklarının % 40’ı Güney Azerbaycan (Veziristan) denilen ve Türk nüfusunun yaşadığı Azerbaycan Türkçesinin konuşulduğu coğrafyadır. Üstelik Horasan Türkleri, Halaç ve Şahseven Türkleri, Sahra Türkmenleri ve nice azınlık Türk kavimleri de mevcuttur.

Turan ateşi tutuşup kartopu yuvarlanınca ilk Tebriz ve civarı hareketlenecektir. İran’ın hem içerden hem dışarıdan mücadele etmesi imkânsız kalmaktadır. Zaten bu birlik oluşmasın diye İran’ın sürekli PKK/PJAK desteği ile Türkiye’yi bölmek için çabalama girişimi bulunmaktadır. Belki bu birlik ilk aşamasını bu şekilde başarıyla geçerse ikinci aşama Turan-İslam birliğine evirilecek ikinci aşamanın kapısı aralanacaktır. Doğu Asya’da Pakistan, Afganistan, Güneyde Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Somali, batıda Bosna Hersek ve Macaristan bu birliğe ilk dâhil olacak ikinci aşamanın birinci kısmı ülkeler olacaktır.

Dünyanın Çin, Rusya, ABD gibi dev güçleri arasında sömürge olmamak ve yutulmamak için art arda birçok Arap coğrafyası bu birliğin gücü ve cazibesi ile dâhil olacaktır. Olamayan devletler ise bir müddet daha sömürülmeye devam edecek, krizler ve iç savaşlara mahkûm olacaktır. İşte bu durumu gören her İslam devleti Asya’da Bangladeş, Arap yarımadasında Katar, Kuveyt, Yemen, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Sudan, Çad ve daha pek çok Afrika ülkesi bu birliğe bile isteyerek dâhil olacaktır.

Kartopu çığa dönüştükçe en uzak Asya’da Endonezya ve Malezya bu birliğin bir parçası olacak İttihad-ı İslam (İslam Birliği) tamamlanacaktır.

Evet bu hayal olabilir, imkansız görülebilir fakat zamanın ve mekanın sahibi Allah’ın vaadi ile İslam Nurunu tamamlayacak ve Dünya’da hâkim güç olacaktır. Bu sözler komplo teorisi değil bizatihi Allah’ın vaadidir, bu konuya bu kısımdan bakmak gerekir.

Peki, biz şu an yaşayanlar bu İttihad-ı İslam’ı görebilecek miyiz?

Belki evet, belki hayır!

Kimimizin ömrü bu vaade yetişmeyecek kimimiz ise gün be gün farkında olmadan bu vaadi yaşayarak görecek yani çok uzak olmayan bir zamandayız hatta yazımızın başında belirttiğimiz gibi kartopu yuvarlanmaya başladı, çığ gelmek üzere….

Süper güçler buna izin vermez bu planı bozar dediğinizi duyar gibiyim! Haklısınız belki yine benim yerime Allah’ın sözü ile cevap vereyim o zaman “Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır” ayeti belki size yeter!

Tarihte de süper güçler vardı, kimi kâfir sömürgeci, kimi zalim sömürgeci, kimi dinsiz ateist, kimi imansız müşrik idi, zamanın ve mekânın sahibi Allah kâfiri bir birine kırdırmadı mı?

Ecdadımız bu sözü boşuna söylemedi “dinsizin hakkından imansız gelir” Hiçbir deyim ve atasözü boş yere söylenmemiştir, her sözün arkasında bir olay, bir tarih, bir musibet bir nasihat vardır.

Yazımı şairlere ilham olan Kur’an-ı Kerim’in Necm Suresinin 57. Ayetindeki “Artık yaklaştı yaklaşmakta olan” ayeti ile bitiriyorum.

Ömrünüz hayırlı ve bereketli olsun.

Selim ASAF

Etiketler: » » »
903 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.